MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Опозиція обурюється поверненням Попкова до МВС

11.01.2007    джерело: www.bbc.co.uk
Пана Попкова звинувачують у тому, що він восени 2004-го року давав наказ придушити масові протести у Києві проти порушень на президентських виборах. В той час він обіймав посаду заступника міністра МВС, командувача внутрішніми військами

Парламентська фракція пропрезидентської партії Наша Україна та Блок Юлії Тимошенко обурилися призначенням заступником міністра внутрішніх справ Сергія Попкова.

За президентства Кучми пан Попков вже працював на чільних посадах у тому міністерстві.

Пана Попкова звинувачують у тому, що він восени 2004-го року давав наказ придушити масові протести у Києві проти порушень на президентських виборах. В той час він обіймав посаду заступника міністра МВС, командувача внутрішніми військами.

Колишній міністр МВС Юрій Луценко звинуватив його в тому, що він "особисто віддавав наказ на видачу бойових патронів спецназу внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ для нападу на мирних демонстрантів".

Представник Нашої України сказав, що урядова коаліція та пан Янукович демонстративно повертають на посади представників кучмівського режиму.

Блок Юлії Тимошенко заявив, що призначення пана Попкова є свідченням антидемократичних процесів та повернення до влади старих кланів. “Ми переконанні, що разом з одіозними особами в міліції насаджується злочинна безпринципність, аморальність і антиукраїнська суть”, – заявив блок.

Напередодні президент Ющенко сказав, що узгодив з паном Януковичем та головою Верховної Ради Морозом принципи призначень на ключові посади.

 Поділитися