MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники навчались у Школі правозахисту

17.01.2007   
Юрій Чумак

11 - 14 січня у Харкові пройшла VII школа з прав людини для активістів українських правозахисних неурядових організацій.

Організатором Школи, яка стала вже традиційною, виступила Харківська правозахисна група. В результаті конкурсного відбору до участі у заходах Школи було запрошено 40 представників громадського сектору з усієї України, до яких долучилося декілька харків’ян – членів місцевих НУО, що опікуються проблемами захисту прав людини.

Тематика Школи була насиченою та різноманітною. Розглядалися проблематика української Конституції в сучасному контексті, питання відкритості інформації, застосування міжнародних механізмів захисту прав людини, проведення правозахисних акцій і кампаній, були надані консультації щодо підготовки проектів. Лекції змінювалися тренінгами та обговореннями у секціях, навчання основам правозахисту – обміном досвідом щодо фандрейзингу.

Перед слухачами школи виступили кваліфіковані спеціалісти та справжні аси у своїх галузях діяльності – співголова Харківської правозахисної групи, офіційний кандидат на посаду Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Євген Захаров, завідуюча громадською приймальнею ХПГ Людмила Клочко, викладач Національної юридичної академії України, конституційний експерт ХПГ Всеволод Речицький, адвокат ХПГ Аркадій Бущенко, менеджер з проектів ХПГ Андрій Станіславський та інші.

Цікавою була й культурна програма. Учасники Школи мали унікальну можливість відвідати харківський культовий арт-клуб «Остання барикада» та прослухати чудовий джазовий концерт відомої групи «Anno Domini».

Своїми враженнями від VII школи з прав людини поділилася з журналістом «Прав людини» член Ліги студентів Асоціації правників України з м. Ірпеня Анна Чернікова:

- Все, що я тут побачила та почула, було дуже цікавим та корисним. Найбільше сподобались виступи Євгена Захарова та просто захоплюючі лекції Всеволода Речицького, а також активні, тренінгові форми роботи. Обов’язково намагатимусь використати отриманні знання у своїй подальшій громадській діяльності як у Київській області, так і на батьківщині – у Севастополі. А слова «Харків» і «ХПГ» назавжди залишаться у моїй добрій пам’яті.

Власне, для того й була організована Школа: щоб її учасники набули нових знань та навичок правозахисної діяльності, поділилися своїм досвідом, знайшли нових друзів та встановили корисні партнерські стосунки між організаціями.

 Поділитися