MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

СБУ встановила 40 ”активістів” харківських заворушень 16 грудняПрокуратура порушила кримінальну справу проти харківських міліціонерівСБУ порушила кримінальну справу за фактом масових заворушень“При побоїщі в Харкові міліція нічого не робила”Пам’ятник УПА знесли на честь Дня чекіста та до дня народження СталінаУ Харкові зруйнували пам’ятний Камінь Українській Повстанській Армії (доповнено)Розслідування заворушень у Харкові буксуєУ Харкові вимагають об’єктивного розслідування справ про масове побиття людей у грудні минулого рокуУ Харкові має розпочатися суд за фактом побиття людей на вул. КлочковськійСуд звільнив з-під варти звинувачених у справі побиття людей у ХарковіРосіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, – їх шукають рідніХарківщина: під ударом — історія, релігія, мистецтвоДва роки повномасштабної російсько-української війни: Харківська областьУ Росії вербують увʼязнених жінок воювати проти України11 депортованих до РФ дітей мають повернутися до України (оновлено)Російські військові розстріляли українських військовополонених у Веселому та в Авдіївці До України евакуювали жінку, якій окупанти не платили пенсію через її український паспорт “Гаряча кава” або 10 ударів по сідницях гумовим кийком, — як у Первомайської виправної колонії №117 зустрічають новоприбулихРосіяни скинули авіабомби на козацькі могилиЗвіт за результатами моніторингового візиту до Диканівської виправної колонії №12

Безладдя в Харкові виявилися спланованою провокацією

17.01.2007    джерело: www.pravda.com.ua
Служба безпеки України встановила, що масові заворушення, які відбувалися в Харкові 16 грудня 2006 року на вулиці Клочковській, були попередньо організовані і сплановані

Служба безпеки України встановила, що масові заворушення, які відбувалися в Харкові 16 грудня 2006 року на вулиці Клочковській, були попередньо організовані і сплановані.

Про це в середу на брифінгу заявила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко, повідомляє Обком із посиланням на УНІАН.

За її словами, у ході слідства було встановлено, що діями злочинної організованої групи безпосередньо керували 4-5 активних учасників.

Один з них у результаті спільних дій з головним управлінням "К" СБУ в ході оперативно-розшукових заходів 10 січня 2007 року був затриманий у Києві.

Інші активні учасники масових заворушень на даний час перебувають в розшуку, що здійснюється органами СБУ у взаємодії з підрозділами МВС.

Крім того, повідомила Остапенко, у рамках розслідування кримінальної справи проведені допити більше 140 осіб, 7 очних ставок, більше 40 упізнань активних учасників подій за складеним слідством фотоальбомом і фототаблицями.

Також були встановлені 23 особи, які звернулися до медичних установ Харкова у зв’язку з одержанням тілесних ушкоджень (у тому числі тяжких).

Зазначені особи допитані як свідки, з ними проведені упізнання осіб, що нанесли їм тілесні ушкодження.

Як відомо, 16 грудня в 2006 року в Харкові після мітингу проти будівництва торговельного комплексу по вул. Клочковській, 197, відбулися масові зіткнення і побиття громадян.

Усе це відбувалося в присутності керівників Харківської міськради і загонів міліції.

Представник Торговельної групи "Таргет" Владислав Протас звинуватив у провокації масових безладь і побитті громадян 16 грудня мера Харкова Михайла Добкіна і секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса.

 Поділитися