MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Справа про побиття підлітків у селищі Білий Колодязь розглядається в Апеляційному суді Харківської області

18.01.2007   

Ми вже повідомляли про побиття міліціонерами підлітків в Селиші Білий Колодязь. (див. - http://khpg.org/1165324372).

Нагадуємо, двох хлопців – 14-ти і 16-ти років з с. Білий Колодязь Вовчанського району Харківської обл. було побито працівниками міліції. До Харківської правозахисної групи звернулися батьки одного з хлопців, 14-ти річного Олександра Скрипника.

Двічі прокуратура Вовчанського р-ну виносила постанови про відмову у порушенні кримінальної справи проти міліціонерів. Двічі постанови прокуратури було скасовано, спочатку прокуратурою вищого рівня, потім судом.

Але прокуратура Вовчанського району замість того, щоб взятися до справи й з’ясувати всі обставини й винести законне рішення, вирішила скасувати в апеляційному порядку рішення суду.

18 січня у Харківському апеляційному суді розглядалася апеляція ст. помічника прокурора Вовчанського району. Родину Скрипник представляла юрист Харківської правозахисної групи Айгуль Муканова. З задоволенням повідомляємо, що Апеляційний суд відмовив Вовчанській прокуратурі й залишив без змін ухвалу Вовчанського суду, що скасовувала постанову прокуратури про відмову у порушенні кримінальної справи. Приємно відмітити, що судді апеляційного суду поставилися до справи принципово й нагадали прокуратурі про її обов’язки дотримуватися всіх вимог законодавства України.

Справа продовжується. Подивимося на подальший розвиток подій. Чи зможе Вовчанська прокуратура виправити свої попередні помилки й нарешті зробити те, що передбачено законодавством України.

Наш коресп.

 Поділитися