MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові вимагають об’єктивного розслідування справ про масове побиття людей у грудні минулого року

26.01.2007    джерело: www.svoboda.org
200 активістів руху «Міський дозор», представників інших громадських організацій та жителів міста провели мітинг біля облдержадміністрації, на якому закликати владу притягти до відповідальності організаторів та виконавців побиття громадян і навести лад у Харкові.

Учора близько ста активістів провели пікетування управління обласної міліції.

Перед цим понад 200 активістів руху «Міський дозор», представників інших громадських організацій та жителів міста провели мітинг біля облдержадміністрації, на якому закликати владу притягти до відповідальності організаторів та виконавців побиття громадян і навести лад у Харкові.

16 грудня минулого року у Харкові після мітингу проти будівництва торговельного комплексу виникли масові сутички і побиття громадян. Проте нещодавно прокуратура Харківської області закрила справу за фактом масових заворушень.
Як заявив на прес-конференції 23 січня прокурор області Василь Синчук, справу припинено за відсутністю складу злочину.*

 

*  див. також повідомлення від 24.01.07::

«Позиція Харківської прокуратури

Тим часом, прокурор Харківської області Василь Синчук повідомив, що слідство у справі про масові заворушення 16 грудня відкрите СБУ закрите за «відсутністю складу злочину», оскільки правоохоронці не могли довести факт організації заворушень.

Василь Синчук повідомив журналістам у Харкові, що незадоволений тим як розслідує цю справу міліція:

«Коли ми спостерігали ці події по телебаченню, то можна було зробити висновок, що посадові особи міської ради є головними організаторами побиття. Але є презумпція невинності і слід було довести, що саме так і було, а правоохоронні органи цього не зробили».

 Поділитися