MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополонених‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ ‘Один брат погиб, второго едва спасли’, — история жительницы Загальцев Нацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка ‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки Загальців‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Звільнення від відбування покарання за станом здоров’яРосіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніОбмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму БуткевичуЗасудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі Розстріляв українського військовополоненого на ЗапоріжжіРосіяни застосували КАБ з касетними зарядамиПравила обробки і захисту персональних даних у базах даних, володільцем якої є громадська організація «Харківська правозахисна група»Декларація етичних засад Харківської правозахисної групи‘Я ні про що не жалкую і ні в чому не каюсь’ — в РФ правозахисника засудили до двох з половиною років колоніїУряд запровадить тимчасове посвідчення громадянина України Пропутінські заклики та війна проти українського збіжжяЧем занимается и кому нужен военный капеллан? Компенсації за пошкоджені ворогом автівки — до ВР подали законопроєктСтроковиків демобілізують — депутати ухвалили закон

Журналіст у пошуках репресованих українців об’їздив весь Далекий Схід

30.01.2007    джерело: www.unian.net
Подорожуючи, чернігівський мандрівник збирав відомості про репресованих земляків, спілкувався з представниками українських громад на Далекому Сході. Він зібрав майже 5 тисяч прізвищ чернігівців, які були ув’язнені у радянських таборах.

Чернігівський журналіст і мандрівник Олександр Волощук повернувся додому після 200-денної подорожі, подолавши автостопом майже 36 тисяч кілометрів.

Як передає кореспондент УНІАН, подорож під назвою „Чернігівці за Байкалом”, яку О. Волощук розпочав улітку і планував завершити через чотири місяці, тривала півроку. За цей час він побував у Приморському краї Росії, на Курильських островах, Монголії, Алтаї та на Кавказі.

Подорожуючи, чернігівський мандрівник збирав відомості про репресованих земляків, спілкувався з представниками українських громад на Далекому Сході. О. Волощук зібрав майже 5 тисяч прізвищ чернігівців, які були ув’язнені у радянських таборах. Журналіст має намір опублікувати їх за підтримки обласного товариства „Просвіта”.

Найяскравішим враженням мандрівки журналіст називає перебування на мисі „Край світу”, що знаходиться на острові Шикотан. До мису мандрівник дістався 3 жовтня 2006 року і зачерпнув там тихоокеанської води, яку привіз додому. „Мої відчуття можна було порівняти лише з почуттями футболіста, команда якого виграла Кубок світу, і він тримає цей кубок у руках. Це була перемога!”, – сказав О. Волощук кореспонденту УНІАН.

Наступні 2-3 місяці він збирається писати книгу за подорожніми щоденниками „Автостопом на край світу”.

 

 Поділитися