MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд відмовився призупинити дію підвищених тарифів на комунальні послуги на час розгляду позовів харків’ян

30.01.2007   
Юрій Чумак, ХПГ
Дію тарифів не припиняють, «щоб не защемляти права комунальних підприємств».

Дзержинський районний суд Харкова відмовився призупинити дію підвищених тарифів на комунальні послуги в Харкові на час розгляду позовів харків’ян. Про це повідомив голова організації «Вибір-2006» Євгеній Соловйов – представник кампанії громадянської самооборони, організованої низкою харківських громадських організацій, за ініціативою яких троє харків’ян подали позови щодо підвищення тарифів на комунальні послуги.

Нагадаємо, 25 січня провідник Харківської обласної громадської організації «Вибір-2006» Євгеній Соловйов, голова Харківської обласної організації «Антикримінальний вибір» Костянтин Ісаєв, голова Харківської регіональної громадської організації «Резонанс» Людмила Паляничка та голова Харківської обласної організації Профспілки підприємців Валерій Рєпін оголосили про започаткування широкої  кампанії громадянської самооборони від комунального свавілля міської влади, спрямованої проти необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні тарифи у Харкові,

Адміністративний позов щодо визнання недійсними нормативних актів органів місцевого самоврядування, якими було запроваджено нові комунальні тарифи, до Дзержинського суду подали 25 грудня 2006 р. пані Паляничка та ще двоє харків’ян. На 26 січня було призначене попереднє слухання справи.

Під час слухання, ще перед розглядом клопотань, суддя Дзержинського суду Сергій Лазнюк запропонував сторонам домовитися й піти на мирову. Позивачі відмовилися й попросили на час судового розгляду призупинити дію нових тарифів. Відповідачі, в особі юристів виконкому Харківської міської ради, із цим клопотанням не погодилися й внесли зустрічне клопотання: розділити справу на три через різні схеми розрахунків і велику кількості документів, які існують щодо кожного комунального підприємства.

Як повідомив Є.Соловйов, суд вирішив задовольнити заяву відповідачів – відтепер у Дзержинському суді будуть слухатися три справи: окремо по тарифах на холодну воду, окремо по тарифах на водовідведення й окремо по тарифах на тепло й гарячу воду. За рішенням суду виконком міськради зобов’язано надати всі розрахунки, на підставі яких були ухвалені рішення щодо підвищення цін на комунальні послуги.

За заявою судді, дію тарифів не припиняють, «щоб не защемляти права комунальних підприємств».

Щодо прав більше ніж мільйона харків’ян, які відтепер змушені віддавати левову частку своїх доходів на оплату комунальних послуг, ціна на які незрівнянно зросла, а якість, як і в попередні роки, залишає бажати кращого, суд поки що не обмовився жодним словом.

 Поділитися