MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Харкові проведений семінар-тренінг для адвокатів та суддів «Використання рішень Європейського суду з прав людини за статтями 3 та 5 Європейської конвенції в національній практиці»

30.01.2007   
Під час семінару були розглянуті конкретні справи, що на даний час знаходяться у провадженні.

Харківська правозахисна група провела 19-21 січня в Харкові  семінар-тренінг для адвокатів та суддів «Використання рішень Європейського суду з прав людини за статтями 3 та 5 Європейської конвенції в національній практиці». У заході взяли участь адвокати та судді з Харкова, Києва, Білої Церкви, Ірпеня, Севастополя, Сімферополя та Львова. Лекції та тренінги провели Олексій Гоцул, заступник керівника Секретаріату Урядового уповноваженого з питань Європейського суду з прав людини, Інна Гребенюк, головний консультант Головного науково-експертного управління Верховної Ради, Аркадій Бущенко, адвокат, правовий експерт ХПГ, Олександр Лісовий, адвокат, заслужений юрист АР Крим.

Більшість присутніх вже мають досвід подачі скарг до Європейського суду та використання практики Європейського суду в судах України, тому більшу частину часу семінару було присвячено обговоренню проблем, що найчастіше виникають в українських судах. Були розглянуті конкретні справи, що на даний час знаходяться у провадженні.

Наш інформ.

 Поділитися