MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мін‘юст України порушив питання щодо офіційного спростування Доповідачем ПАРЄ Ганне Северінсен заяви щодо розробки в Україні законів, які суперечать стандартам Ради Європи

01.02.2007    джерело: www.minjust.gov.ua
Нема кінця і краю непорядності наших чиновників

Міністерство юстиції України порушує клопотання щодо офіційного спростування Доповідачем Парламентської Асамблеї Ради Європи по Україні Ганне Северінсен заяви, зробленої нею в інтерв’ю радіо «Свобода» 26 січня 2007 року, щодо начебто складання Міністром юстиції України проектів законів, які не відповідають стандартам Ради Європи.

Про це йдеться в листі, надісланому українським Мін’юстом до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Міністерство юстиції наголошує, що публічні висловлювання, які не підтверджуються фактами, є не тільки неприпустимими, але й такими, що ображають не лише окремих посадових осіб України, але і державу в цілому.

«Враховуючи той факт, що уявлення про Україну Парламентська Асамблея Ради Європи формує виходячи з Ваших висновків, Міністерство юстиції України висловлює стурбованість щодо невідповідності Ваших уявлень і справжньої ситуації в Україні», – йдеться у зверненні до Ганне Северінсен.

Міністерство юстиції України звертає увагу Ганне Северінсен, що критичне ставлення до джерел інформації дозволило б у майбутньому уникати непорозумінь між сторонами.

«Міністерство юстиції України, очолюване паном Лавриновичем, завжди максимально відкрите для отримання будь-якої інформації, в чому Ви неодноразово могли переконатись», – підкреслюється у листі.

«Звертаючи увагу на згадані у Вашому виступі європейські стандарти, ми впевнені, що форма подібного висловлювання не знайде підтримки з боку Європейського політикуму», – наголошується також у листі.

 

Копію листа направлено до Представництва України при Раді Європи та Міністерства закордонних справ України.

Прес-служба Міністерства юстиції України

 

Лист, надісланий українським Мін‘юстом до Парламентської Асамблеї Ради Європи

м. Київ 31 січня 2007 року

 

Шановна пані Северінсен,

Міністерство юстиції України засвідчує Вам свою високу повагу та має честь повідомити наступне.

Міністерство юстиції України занепокоєне з приводу звинувачень, висунутих Вами на адресу Міністерства юстиції України та Міністра особисто в інтерв’ю радіо «Свобода» 26 січня 2007 року.

Враховуючи той факт, що уявлення про Україну Парламентська Асамблея Ради Європи формує виходячи з Ваших висновків, Міністерство юстиції України висловлює стурбованість щодо невідповідності Ваших уявлень і справжньої ситуації в Україні.

На нашу думку, публічні висловлювання, що не підтверджуються реаліями, є не тільки неприпустимими, але і такими, що ображають окремих посадових осіб України, а отже і державу в цілому.

Звертаючи увагу на згадані у Вашому виступі європейські стандарти, ми впевнені, що форма подібного висловлювання не знайде підтримки з боку Європейського політикуму.

Міністерство юстиції України хотіло б звернути увагу, що Ваше критичне ставлення до джерел інформації дозволило б у майбутньому уникати непорозумінь між нашими сторонами.

Міністерство юстиції України, очолюване паном Лавриновичем, завжди максимально відкрите для отримання будь-якої інформації, в чому Ви неодноразово могли переконатись.

Беручи до уваги згадані Вами у інтерв’ю радіо «Свобода» 27 січня цього року стандарти Ради Європи, Міністерство порушує клопотання щодо офіційного спростування Вашої заяви з метою подальшої партнерської співпраці між Україною та ПАРЄ.

Міністерство юстиції України користується нагодою, щоб поновити Вам засвідчення своєї високої поваги.

Заступник Міністра юстиції України

Валерія Лутковська

 Поділитися