MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові спалено автомобіль головного редактора газети «П’ятниця» Ігоря Піддубного

02.02.2007   
Юрій Чумак
Вночі 31 січня згорів автомобіль, що належить депутату Харківської обласної ради від «БЮТ», директору телерадіокомпанії «Харківські новини», редактору культової в місті газети «П’ятниця» Ігорю Піддубному.

Пожежа почалась о п’ятій годині ранку, про неї журналісту повідомила його сусідка. За словами Ігора Піддубного, «Опель Сігма» стояв у дворі його будинку в центрі міста, на ніч він вимкнув та заблокував електропроводку. Журналіст намагався сам збити вогонь, на допомогу йому прийшли сусіди, незабаром прибули пожежники, які й загасили полум’я. Втім, вогнем новий автомобіль майже дощенту знищений: салон автомобіля повністю вигорів, його задня та бокова шибки розбиті.

Ігор Піддубний не виключає, що нічна пригода пов’язана з його журналістською діяльністю: «Мені ніхто не погрожував. Ні на кого думати я не хочу. Але достатньо переглянути політику моїх ЗМІ – газети, радіо, телебачення, – щоб зрозуміти, кому б хотілося б зробити якесь попередження».

Останнім часом проти газети «П’ятниця», що має опозиційне забарвлення по відношенні до правлячої Партії регіонів, висунули кілька судових позовів.

На думку губернатора Харківської області Арсена Авакова, знищення автомобіля журналіста – це ще одна ланка на шляху залякування і загроз, які, на превеликий жаль, стали нормою в суспільстві Харкова після приходу до влади у місті команди нового мера.

У зв’язку з цим пан Аваков заявив: «Як і тисячі харків’ян, я хотів би почути від слідчих органів чіткі відповіді на ряд запитань:

- Чи пов’язаний спалах автомобіля Ігоря Піддубного з його професійною діяльністю?

- Чи не є те, що трапилося, спробою окремих кримінальних авторитетів і структур залякати представників засобів масової інформації, і таким чином порушити конституційні права громадян на свободу слова і отримання достовірної і об’єктивної інформації?»

Розслідуванням причин пожежі зараз займаються правоохоронці. Міліція відпрацьовує декілька версій інциденту, не виключаючи й навмисний підпал.

 Поділитися