MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Російський журналіст у Львові попросив політичного притулку

06.02.2007    джерело: www.pravda.com.ua
Регіональний кореспондент «Нової газети» у Кемеровській області Олександр Косвинцев, був змушений покинути Росію через несправедливі звинувачення федеральних правоохоронних органів. За його словами, вони викликані його журналістською діяльністю

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради з посиланням на самого журналіста, що знаходиться зараз у Львові.

Косвинцев звернувся у Львові до регіонального відділення міграційної служби, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Журналіст заявив прес-службі, що змушений був залишити територію РФ у зв’язку з переслідуваннями з боку правоохоронних органів.

"Це пов’язано з моїми розслідуваннями про злочинну діяльність кемеровського губернатора Амана Тулєєва", – пояснив Косвинцев.

Згідно з повідомленням, голова Львівської облради Мирослав Сеник висловив готовність зустрітися з російським журналістом і сприяти в одержанні політичного притулку.

"Після ознайомлення з його статтями в російській пресі, стає зрозуміло, що корумпована російська влада вирішила покарати незалежного російського журналіста", - заявив Сеник.

"Ми знаємо про реальний стан справ зі свободою слова в Росії і тому готові допомогти російському журналісту", - додав він.

Як відомо, співробітником "Нової газети" також була журналіст Ганна Політковська, яку вбили у Москві наприкінці 2006 року.

 
 Поділитися