MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Це було за Сталіна, це відбувається за Путіна’ — розмова з Євгеном Захаровим про геноцид українського народу«Українська демократія є напівосвіченою, розгнузданою, недисциплінованою й нетрадиційною…»НАН відмовилася передавати Нацполіції будівлю Інституту фізіології на прохання АваковаВисновок щодо політичних мотивів кримінального переслідування та порушень прав людини у справі Сергія ПашинськогоІнститут національної пам’яті запустив центр пошуку інформації про репресованихОбмін: наживоПравозахисник позивається до Зеленського через виступ недержавною мовоюНа суд проти нацгвардійця Марківа до Італії прилетіли військові та Міністр АваковЦВК звернулася до СБУ та поліції через погрози праворадикалівХто замовив Катю Гандзюк: що відомо про суботні сутичкиЗаява ХПГ та УГСПЛ щодо екстрадиції біженця з РФ Тимура Тумгоєва до РосіїЧому Ленін досі з намиПочему Ленин до сих пор с намиІсторія подвигу батальйонів, що врятували країнуУ Харкові з’явилися псевдо-поліцейськіЯк досягти балансу дотримання прав людини з урахуванням умов реального військового стануСмертельне затримання на Миколаївщині – чи витримає Нова поліція цей іспит?Евгений Захаров: В Украине хунты не будетУкраїнська міліція стала поліцієюЗлочин без терміну давності ...

Розсекречена пам’ять

07.02.2007   
Юрій Чумак, ХПГ
У харківській художній галереї «АВЕК» відкрилась виставка «Розсекречена пам’ять», присвячена подіям голодомору в Україні 1932-1933 років.

Виставка створена за ініціативою Служби безпеки України та за підтримки Президента України В.А. Ющенка, спільно з Українським інститутом національної пам’яті та Міністерством культури і туризму України. В експозиції представлені документи, до яких доступ громадян до недавнього часу був закритий.

Відкриття виставки відбулося 5 лютого 2007 року о 16.00 в галереї «АВЕК» за участі голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова, начальника управління Служби безпеки України в Харківській області Андрія Мухатаєва, народного депутата України (фракція БЮТ), мецената та власника галереї Олександра Фельдмана та директора Валківського районного краєзнавчого музею, упорядника книги про події голодомору на Харківщині «Столиця відчаю» Тамари Поліщук.

Як повідомляє офіційний сайт Харківської облдержадміністрації (http://kharkivoda.gov.ua/), під час урочистого відкриття виставки голова ХОДА Арсен Аваков зазначив, що її експонати настільки вражаючі, що їх мають побачити не тільки жителі України, але й українська діаспора в Канаді, США та інших країнах світу. «Вважаю, що і засобам масової інформації слід більше уваги приділити висвітленню і самої виставки, і трагічних подій, які 75 років тому унесли життя мільйонів мирних жителів нашої країни» – підкреслив губернатор. На думку голови облдержадміністрації, саме засоби масової інформації сьогодні в змозі не лише нагадати нащадкам історію рідної країни, але і сприяти тому, щоб подібні трагічні події більше ніколи не повторилися.

Виставка «Розсекречена пам’ять» – пересувна. Планується, що вона пройде у всіх обласних центрах України. З матеріалами виставки вже встигли ознайомитися жителі Києва, Донецька, Луганська.

На виставці представлені архівні документи Служби безпеки України, що підтверджують національну трагедію голодомору в Україні – одну з найтяжчих сторінок сумного літопису життя українського народу. Нагадаємо, що Харків у ті роки був столицею так званої «радянської України», і населення Харківщини постраждало від голодомору чи не найсильніше. Свідченням цього є документи, які експонуються зараз у галереї «АВЕК».

Виставка працюватиме у Харкові до 10 лютого включно, з 9.00 до 20.00, вхід вільний.

Адреса: м. Харків, вул. Сумська, 70, вхід з боку вул. Мироносицької.

 Поділитися