MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Партія регіонів визначатиме політику в царині прав людиниЗавтра вибори Уповноваженого Верховної Ради з прав людиниСтворена група контролю за діяльністю ОмбудсменаДіяльність омбудсмена -- під контроль суспільства!Почему я подал иск к Морозу?Подано позов до Олександра МорозаВідкритий лист до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Ніни КарпачовоїПрава человека – вне политикиЗабавы позадиПоступ громадянської революції: Омбудсмен береться під контрольКонституційне подання народних депутатів України до Конституційного Суду України про необхідність офіційного тлумачення частини 1 статті 7, частини 2 статті 8 Закону України „Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини”Закон про Омбудсмена розтлумачить Конституційний СудНіна Карпачова - Омбудсмен від Бога, чи від коаліції?100 днів Ніни КарпачовоїМайданівці vs Карпачова: судовий процес розпочавсяПісля закінчення кризи Карпачова додумалась до гарячої лініїПередові технології захисту прав людини від ОмбудсменаОкремі зауваження щодо законопроєкту №5019 про зміни до закону про ОмбудсменаПроєкт Закону України «Про статус Омбудсмена»Про моделі сильного та слабкого Омбудсмена

ОПОРА: Заява з нагоди обрання нового омбудсмена

08.02.2007    джерело: www.maidan.org.ua
Громадянська мережа ОПОРА засуджує дії депутатів, які при голосуванні за кандидатуру захисника прав людини в Україні, керувались політичними мотивами, а не суспільними, та заявляє, що громадський контроль за діями новообраного омбудсмена буде сумлінним і пильним.

8 лютого українська громадськість стала свідком обрання народними депутатами Уповноваженого Верховної ради з прав людини. На цю посаду претендували відомий в Україні правозахисник Євген Захаров та не менш відомий політик Ніна Карпачова (фракція "Регіони України).
Голосування виявилось своєрідним тестом на готовність до демократичних перетворень в країні. Євгена Захарова підтримало більше 340 недержавних громадських організацій в Україні, сподіваючись, що цю посаду посяде позапартійна, політично незаангажована особистість, яка знаходиться поза політичними інтересами. Та виявилось, що більшість народних обранців не здатні здійснити самостійний крок, керуючись інтересами громадян, виборців та іміджу України.
Не зважаючи на думку європейської спільноти, партії правлячої коалiцiї підтримали кандидатуру тієї самої особи, яка місяцями дискредитувала незалежність інституту Омбудсмена в Україні". Таким чином, депутати цілковито проігнорували думку своїх обранців, права яких і далі „захищатиме" політик, для якого вирішальну роль грає посада, а не обов’язок перед виборцями.
На запитання активістів ОПОРИ в день голосування „Яку кандидатуру Ви підтримаєте?”, народні депутати часто відповідали: „Це моя особиста справа”. На жаль, черговий раз парламентарі переймаються „своїми справами”, а не народними. На терезах українських політиків високі посади цинічно переважають моральні принципи і обов’язки перед громадськістю. Посади, які в першу чергу мають вагу для народу, легко стають розмінною монетою „народних” обранців.
Громадянська мережа ОПОРА засуджує дії депутатів, які при голосуванні за кандидатуру захисника прав людини в Україні, керувались політичними мотивами, а не суспільними, та заявляє, що громадський контроль за діями новообраного омбудсмена буде сумлінним і пильним.

 Поділитися