MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Російський журналіст отримає в Україні статус не політичного, а звичайного біженця

09.02.2007    джерело: www.5tv.com.ua

Російський журналіст Олександр Косвинцев, який попросив політичного притулку в Україні, може отримати статус звичайного біженця, правда з формулюванням " за політичні переконання". Оскільки в українському законодавстві немає статусу "політичного біженця".

Про це повідомив голова Львівської облради Мирослав Сеник після зустрічі з російським журналістом. Рішення міграційної служби щодо Косвинцева оголосять 25 лютого. За словами росіянина, він свідомо обрав Україну, бо вважає її демократичною країною. Олександр планує перевезти за кордон і свою родину, яка залишилась у Росії.
Мирослав Сеник, голова Львівської обласної ради: "Ми не бачимо в тому жодної політики і я взагалі не хочу думати про те, що такі дії повинні вплинути на стосунки між Україною і Росією я радше вважаю навпаки що якщо громадянин Росії може дістати захист, якого він потребує в Україні, це свідчить про те, що ми не байдужі до долі росіян і тих проблем, які є в Росії. І це не повинно відбиватися на наших стосунках".
Олександр Косвинцев, журналіст: "Та ситуация, которая побудила меня ускорить подачу заявления, она заключалася в том, что позвонил сотрудник силового ведомства и вежливо, конечно, они всегда вежливо говорят, но по сути это была угроза. Она залючалась, в том, что сказали - пусть он по-хорошему явится, иначе мы будем применять и гласные и негласные методы розыска".

 

 Поділитися