MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У 80% затриманих у СІЗО вибивають зізнання

22.02.2007    джерело: www.unian.net

Відомий правозахисник, директор Українсько-американського бюро захисту прав людини Семен Глузман добиватиметься, щоб на законодавчому рівні скасувати у міліцейській практиці таке явище, як явка з повинною.

Як передає кореспондент УНІАН, про це С. Глузман заявив на прес-конференції у Рівному.

На його думку, це призводить до фізичного насильства правоохоронців над підозрюваними у злочинах.

С. Глузман вважає, що роботу міліції слід оцінювати не за кількістю кримінальних справ, а за кількістю розкритих злочинів, інакше це призводить до безпідставних покарань громадян та до знущань над підозрюваними у процесі розслідування справ. 160 тис. в’язнів в Україні, на думку С.Глузмана, не показник криміногенності, а свідчення того, що карають багатьох дрібних злочинців, оминаючи крупних корупціонерів та шахраїв. Нині, повідомив правозахисник, допомоги правозахисників потребують в ізоляторах понад 80% затриманих, оскільки у більшості з них міліціонери «вибивають» зізнання.

Як повідомив на прес-конференції колишній в’язень киянин Василь Колесников, він понад чотири роки відсидів у слідчому ізоляторі за злочин, якого не скоював, до нього застосовували психологічне і фізичне насильство, але винні й досі не покарані.

 Поділитися