MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Російський журналіст Олександр Косвінцев таки отримає політичний притулок у Львові (розширено)

01.03.2007    джерело: www.imi.org.ua
Позитивна відповідь на заяву Олександра Косвінцева надійшла від Львівського управління Держкомітету України у справах національностей та міграції. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації громадянської партії «ПОРА», яка власне сприяла газетяреві. Зараз він проходить процедуру оформлення статусу біженця в Україні. Нещодавно пан Косвінцев провів чат-конференцію в одному з Інтернет-видань Львова.

Нагадаємо, 5 лютого російський журналіст Олександр Косвінцев при сприянні ВК ЛОО ГП «ПОРА» подав у Львівське управління Держкомітету України у справах національностей та міграції заяву про надання йому політичного притулку. Він мотивував це тим, що його переслідують силові та владні структури Кемеровської області Росії.

Тоді журналіст заявив, що це переслідування пов’язане з його професійною діяльністю та участю в опозиційному русі «Об’єднаний громадський фронт». За останні роки він став засновником і головним редактором регіональної газети «Російський репортер», яка висвітлювала випадки корупції у органах влади. Олександр Косвінцев працював у багатьох регіональних та московських мас-медіа, провів немало журналістських розслідувань за фактами порушень зі сторони високопосадовців, в тому числі і силовиків.

Олена Дуб, для ІМІ, Львів
 Поділитися