MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Україна потрапила в список країн, найбільш небезпечних для журналістів

06.03.2007    джерело: www.imi.org.ua

Україна потрапила в список 21 країни, які є найбільш небезпечними для роботи журналіста. Про це свідчать дані дослідження, розповсюджені Міжнародним інститутом безпеки новин (МІБН) у Лондоні. Про це повідомляє Кореспондент.

Найбільш найнебезпечнішою країною для роботи журналістів визнаний Ірак. За даними цієї організації, за останні 10 років в Іраку загинуло 138 працівників ЗМІ. На другому місці Росія, де загинуло 88 журналістів. На третьому – Колумбія – 72 загиблих журналіста.

Постійно зростає щорічний показник загибелі журналістів при виконанні. У період з 2000 по 2006 р. він збільшився – з 147 жертв у 2000 році до 167 торік. «Вбивство стало одним з найефективніших способів змусити замовчати журналіста, який у мирний час зіштовхується з більшими погрозами, ніж у період війни», – заявив директор МІБН Рідні Піндер.

«Цифри вказують на те, що вбивство журналіста практично позбавлене будь-якого ризику. Дев’ять з десяти убивць за останні 10 років не переслідувалися судами», – повідомив директор Всесвітньої служби британської телерадіокорпорації Бі-Бі-Сі Річард Сембрук, який виступив як керівник дослідження. До числа небезпечних для роботи журналістів країн також потрапили Алжир, Афганістан, Бангладеш, Бразилія, Гватемала, Індія, Індонезія, Іран, Мексика, Нігерія, Пакистан, Перу, США, Сьєрра-Леоне, Таїланд, Україна, Шрі-Ланка, Філіппіни, а також колишні югославські республіки.

 Поділитися