MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Оцінка торгівлі людьми в УкраїніШлях до рабстваУкраїна - європейський лідер із торгівлі людьмиВ Туреччині звільнено повій-українок16 українців півроку були рабами в РосіїМешканці Рівного відправили в рабство 40 жінокООН стурбована масштабами дитячої проституції в УкраїніУбиті, поранені, катовані — Кабмін створить Реєстр постраждалих від російської агресії осіб‘Останні секунди життя сортували гуманітарну допомогу’. Підсумки тижняПорно: бути чи не бутиДобровільно, але в кайданках: кримську журналістку Ірину Данилович засудили до 7 років ув’язненняНічия вина. Аркадій Даваров — про боротьбу за покаяння З плакатом проти орвеллівської держави – дайджест російських протестівДві з половиною тисячі кілометрів пішки проти війни – дайджест російських протестівПерешкоди для реєстрації та підтвердження громадянства створюють загрозу нової хвилі безгромадянства в Україні: попередній правовий аналізКОНЦЕПЦІЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ ЯК УНІВЕРСАЛЬНОЇ КАТЕГОРІЇ ЕВОЛЮЦІЇ РОЗУМУ: МЕТАПІДХІД10 листопада – головне за деньУ Києві затримали очільника донецької «Ізоляції»За 30 років 260 тисяч українців постраждали від торгівлі людьмиЕТИЧНА ПОТУЖНІСТЬ СИСТЕМИ: МЕТАПІДХІД

Сто тисяч українців продали в рабство (розширено)

07.03.2007    джерело: www.oglyadach.com
Представник МОМ зауважив, що Україна проводить дуже багато різних заходів щодо протидії торгівлі людьми, зокрема, в МЗС відкрита спеціальна секція з цієї проблеми. Він також додав, що Україні є першою країною у світі, яка має законодавство та державний відділ, який займається протидією торгівлі людьми.

Від торгівлі людьми постраждали близько 100 тисяч українців. Про це сьогодні повідомив координатор Програм з протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Фредрік Ларссон під час брифінгу в МЗС.

При цьому він посилався на звіти, отримані МОМ.

Ларссон зазначив, що рівень трудового рабства в чотири рази перевищує сексуальне рабство. В цьому контексті Ларссон додав, що навряд чи ця цифра є правдивою, оскільки більшість жертв сексуального рабства відмовляється зізнаватися в цьому.

Представник МОМ зауважив, що Україна проводить дуже багато різних заходів щодо протидії торгівлі людьми, зокрема, в МЗС відкрита спеціальна секція з цієї проблеми. Він також додав, що Україні є першою країною у світі, яка має законодавство та державний відділ, який займається протидією торгівлі людьми.

Також активну участь у вирішенні цієї проблеми, за словами Ларссона, приймає українське суспільство разом з церквами і громадськими організаціями.

В той же час, він звернув увагу, що без підтримки світової громадськості ця проблема не може бути вирішена. Ларссон переконаний, що для Європи дуже важливим є те, щоб українці могли безпечно подорожувати за кордоном.

Міжнародна організація з міграції за останні п’ять років надала допомогу 3200 громадянам України, які перебували у рабстві. Цих громадян було знайдено у 52 країнах, 20 з яких є членами ЄС. Звичайно, найбільше українці потрапляють у рабство у сусідніх країнах — Росії, Польщі та Туреччині.

Ларссон наголосив, що разом з роботою, яку проводить МОМ та Україна по допомозі постраждалим, необхідно проводити й роботу по притягненню до кримінальної відповідальності винних.

Він додав, що в Україні на сьогоднішній день існує п’ять спеціальних притулків для людей, що перебували у рабстві, спеціальні лікарні для них, а також служби, що надають психологічну допомогу потерпілим та сприяють їх працевлаштуванню.

Нагадаємо, сьогодні ООН розповсюдила інформацію, згідно з якою жертвами торгівлі людьми у світі щорічно стає мільйон людей
 Поділитися