MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Білоруська весна настає у Києві

12.03.2007    джерело: www.civicua.org
14 - 25 березня у Києві пройде фестиваль "Білоруська весна", присвячений річниці "білоруського майдану". Організований учасниками різних громадських організацій, фестиваль має на меті привернути увагу української громадськості до проблем Білорусі.
Графік основних заходів "Білоруської весни":
14 березня фестиваль відкриється українською прем’єрою документального фільму "Площа", який розповідає про мінські події річної давнини, - розігнаний "білоруський майдан". Після показу відбудеться зустріч із режисером "Площі" Юрієм Хащеватським.
(14 березня, о 19-00, вул. Фролівська 9-11, офіс ГК Пора, кінозала)
16 березня активісти проведуть традиційну акцію солідарності із тими, хто бореться за свободу і права людини в Білорусі.
(16 березня, 19-00, вул. Коцюбинського 3, Посольство Республіки Білорусь)
19 березня пройде круглий стіл за участі представників українських громадських організацій, де вони визначаться із спільною стратегією у білоруському напрямку та дадуть оцінку державній політиці України у стосунках із Білоруссю.
(19 березня, 11-00, вул. Ярославів Вал 9, конференцзала)
25 березня відбудуться змагання із лижного бігу по асфальту на кубок Аляксандра Лукашенки, відомого прихильника і популяризатора цього мужнього виду спорту.
(25 березня, місце і час уточнюються)
Події у Києві відбуватимуться паралельно подіям у Білорусі. Там 16 березня так само пройде акція солідарності, 19 - збереться Конгрес демократичних сил, 25 - буде проведена вулична акція на День Волі, білоруське національне свято.
Також у рамках "Білоруської весни" на київських стінах з’являться наліпки з гаслом "Stop Luka", відбудеться веб-конференція із паном Хащеватським, а правозахисники звернуться до Президента Ющенка із закликом підняти питання прав людини у Білорусі на зустрічі із Аляксандом Лукашенкою.

Читайте http://belarus.org.ua,

дзвоніть на 8-067 4055002,
або пишіть на [email protected]

 Поділитися