MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Lviv journalists to become detectives

Львівські журналісти стануть детективами

13.03.2007    джерело: www.imi.org.ua
Львівська громадська журналістська організація WETI розпочинає розслідування у справі із зниклими отрутохімікатами. Ветівці не виключають можливості, що пестициди могли закопати в землю, що становить ще більшу загрозу для місцевого населення

Львівська громадська журналістська організація WETI розпочинає розслідування у справі із зниклими в Мостиському районі Львівської області отрутохімікатами. Пестициди в прикордонному районі знайшли ще в листопаді минулого року. Програмою розвитку району на 2005-2010 роки було передбачено виділення коштів для утилізації отрутохімікатів. Окрім цього було виявлено, що у м. Судова Вишня одна із фірм, маючи дозвіл на зберігання у своєму приміщенні отрутохімікатів, не забезпечила необхідних умов для їх утримування. Після цього було здійснено всі необхідні дослідження, результати яких засвідчили, що в Мостиському районі - екологічне лихо. Та нещодавно в ефірі Львівського телебачення з’явився репортаж, про зникнення цих отрутохімікатів.
Журналісти взялися за це розслідування. Адже дуже важливо знайти ці отрутохімікати, або принаймні дізнатись куди їх вивезли. Ветівці не виключають можливості, що пестициди могли закопати в землю, що становить ще більшу загрозу для місцевого населення.
В коментарі волонтери організації повідомили, що факт викрадення отрутохімікатів – серйозний екологічний злочин, за який винні змушені понести відповідальність.
WETI вже має досвід журналістських розслідувань.
Відомою справою журналістської організації є вирішення проблем заповідника місцевого значення ”Корналовичі”, що на Львівщині. Зацікавлені у вирубці цінних дубів часів Хмельницького особи, підкупили науковців, які дали висновки про те, що дуби знаходяться в поганому стані і потребують негайної вирубки. На основі таких висновків Львівська обласна рада дозволила вирубку дерев на території заповідника.
Відома у галузі екологічної журналістики Ганна Гапко зібрала всіх відповідальних за це посадовців та організувала прес-тур до “Корналовичів”, під час якого всі стали свідками, що на заповідній території здійснюється злочин.
Журналісти сподіваються, що їм вдасться знайти винних у ситуації із зниклими отрутохімікатами.

Мар’яна Яртим

 Поділитися