MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Узагальнення нормативних актів щодо державної допомоги жертвам війниРеферальна мережа. Процедури функціонуванняТисяча трагедій: правова допомога в умовах війни  Нацрада = Роскомнадзор? Чи загрожує свободі слова закон ‘Про медіа’?Неможливо відмовитися Українці в Польщі: як вижити?Старий-новий статус ВПО: які права він надає українцям?Перешкоди для реєстрації та підтвердження громадянства створюють загрозу нової хвилі безгромадянства в Україні: попередній правовий аналізЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання. Огляд № 53-54. Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 01.11.2020 ‒ 30.11.2020 Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 51-52 Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 01.10.2020 ‒ 31.10.2020 Законопроєкт про СБУ порушує стандарти прав людини та потребує коригування – заява правозахисних організаційЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання. Огляд № 49–50 Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 01.09.2020 ‒ 30.09.2020Моніторинговий візит до ДУ «Холодногірська виправна колонія № 18»Опис справ, які розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2021 рокуЩо не так із законопроектом про СБУ?Невирішене питання десятиріччяКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у другій половині 2020 рокуЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 34 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 23.03.2020–29.03.202025, 100, 77 – Комітет із запобігання катуванням відвідав три сумнозвісні колоніїЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 29 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 17.02.2020–21.02.2020

Процедуру реєстрації неприбуткових організацій необхідно спростити

14.03.2007   
Георгій Кобзар
Процедура утворення в країні неприбуткових організацій – політичних партій, громадських організацій, благодійних організацій – є невиправдано обтяжливою.

Як повідомила 14 березня Прес-служба Мін’юсту, уряд вважає невиправдано обтяжливою процедуру утворення в країні неприбуткових організацій – політичних партій, громадських організацій, благодійних організацій тощо – та має намір її спростити. Про це заявив Міністр юстиції Олександр Лавринович по закінченню засідання Кабінету Міністрів, на якому були обговорені засади реформування системи державної реєстрації юридичних осіб.

Міністр повідомив, що, на думку уряду, законодавчий стан справ у цій сфері дискримінує неприбуткові види діяльності, ускладнює формування інститутів громадянського суспільства та гальмує реалізацію конституційного права громадян на свободу об’єднання.

Кабінет Міністрів пропонуватиме спростити складну процедуру реєстрації громадських формувань та порядку набуття ними статусу юридичних осіб. Зокрема, скасувати подвійну реєстрацію неприбуткових організацій та, відповідно, подвійну плату за реєстрацію. На сьогодні реєстрація здійснюється за спеціальною процедурою в органах юстиції та за загальною процедурою реєстрації юридичних осіб у державного реєстратора.

В результаті, за словами Міністра юстиції, процедура буде спрощена при реєстрації об’єднань громадян (у тому числі професійних спілок), благодійних організацій, політичних партій, творчих спілок, адвокатських об’єднань, а також торгово-промислових палат, бірж, інших установ та організацій.

Крім того, повідомив Олександр Лавринович, Міністерство юстиції пропонує розглядати запропоновані кроки як перший етап реформування системи реєстрації юридичних осіб. Через певний час, зазначив Міністр, Мін’юст також запропонує на розгляд уряду концепцію реформування в країні системи реєстрації юридичних осіб.

 Поділитися