MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Фестиваль документального кіно Український контекст продовжиться понад програмуФестиваль Документального кіно про права людини «Український контекст» презентовано у ЧерніговіПрава людини у мистецтвіДні документального кіно про права людини„Дні документального кіно про права людини „Український контекст”Ви все ще довіряєте засобам масової інформації? Тоді ми йдемо до вас!Медіа-журі Фестивалю „Дні документального кіно з прав людини „Український контекст” нарешті визначилось з фільмом-призеромНа Харківщині завершився XVIIІ Мандрівний фестиваль Docudays UA18 Мандрівний Docudays UA у Харкові: програма заходівXVІIІ Docudays UA починає свої мандри Харківщиною 5 квітня – головне за деньПрава людини, молодь та інклюзія: про поступ XVII Мандрівного Docudays UA на ХарківщиніЯк запобігти ультраправому популізму?На Харківщині стартує XVІI Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UAСтворено «Український мартиролог ХХ століття»Припинити поліцейське насильство в Білорусі! (Заява УГСПЛ і ХПГ)«Український диверсант» Олексій Стогній повернувся в УкраїнуDocudays UA – творимо суспільство вільних людей!XIV Мандрівний фестиваль документального кіно про права людина Docudays UA крокує Харківщиною«Я їхала на війну, щоб побачити життя»

Фестиваль документального кіно з прав людини «Український контекст» - приємного перегляду не бажаємо!

23.03.2007    джерело: www.helsinki.org.ua
Вже за тиждень стартує IV Міжнародний фестиваль документального кіно з прав людини «Український контекст». За словами продюсера фестивалю– це буде складне кіно. Воно триматиме глядачів в напруженні і примусить замислитись. Його не можна дивитися з пачкою чипсів у руках.

Подія наближається. Вже за тиждень стартує IV Міжнародний фестиваль документального кіно з прав людини «Український контекст». Про це на прес-конференції в «Укрінформі» повідомили організатори фестивалю.
Цього року фільмів буде ще більше. Вони торкнуться величезного спектру проблем та питань, що існують поруч з нами, або поруч з якими існуємо ми.
За словами продюсера фестивалю Геннадія Кофмана – це буде складне кіно. Воно триматиме глядачів в напруженні і примусить замислитись. Його не можна дивитися з пачкою чипсів у руках. Тому, зазначив пан Кофман, організатори не будуть бажати глядачам приємного перегляду. Адже документальне кіно не видумує. Воно показує те що є.
Представник Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов назвав головним правилом фестивалю відсутність цензури. Адже автори фільмів отримують змогу висловити діаметрально протилежні точки зору на одне й те саме питання.
Вперше демонстрації фільмів будуть проходити не лише у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6), а й у кіноклубі Києво-Могилянської академії (Набережно- Хрещатицька, 27) та у залах Гьоте-Інституту та Британської Ради (вул. Волоська, 12/4), а на відміну від минулих років цьогорічні покази будуть проходити лише у післяобідні години.
На Фестивалі за традицією буде працювати міжнародне правозахисне журі (провідні правозахисники з України, Білорусі та Росії), а також новинка Фестивалю - медіа-журі, до складу якого увійшли: Лариса Брюховецька – головний редактор журналу „Кіно-Театр”, Роман Чайка (5-й канал), Максим Буткевич (1+1), Тарас Ратушний (НТН) та Кирило Булкін (Радіо „Свобода”).
В рамках фестивалю також будуть проходити різноманітні зустрічі, обговорення, семінари. Також працюватиме майстерня документального кіно за результатами роботи в якій учасники отримають змогу потрапити в Краків, і там захищати свої проекти та здобути фінансування провідних європейських каналів.

Марина Говорухіна УГСПЛ

 Поділитися