MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

У Харкові вимагають об’єктивного розслідування справ про масове побиття людей у грудні минулого рокуРозслідування заворушень у Харкові буксуєБезладдя в Харкові виявилися спланованою провокацієюСБУ встановила 40 ”активістів” харківських заворушень 16 грудняПрокуратура порушила кримінальну справу проти харківських міліціонерівСБУ порушила кримінальну справу за фактом масових заворушень“При побоїщі в Харкові міліція нічого не робила”Пам’ятник УПА знесли на честь Дня чекіста та до дня народження СталінаУ Харкові зруйнували пам’ятний Камінь Українській Повстанській Армії (доповнено)Суд звільнив з-під варти звинувачених у справі побиття людей у ХарковіВідновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуВони б’ють по тим, хто рятує життя. Підсумки тижняЗвільнення від відбування покарання за станом здоров’яНе визнавати ‘фарс Кремля’Росіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, – їх шукають рідніОбмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму БуткевичуВійна проти пам’яті — як росіяни руйнують пам’ятники та меморіали в Україні Після деокупації Київщини правоохоронці виявили 1590 тіл Засудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі Харківщина: під ударом — історія, релігія, мистецтво

У Харкові має розпочатися суд за фактом побиття людей на вул. Клочковській

28.03.2007    джерело: www.unian.net
Завтра у Дзержинському суді м. Харкова має розпочатися попереднє слухання справи за подіями на вул. Клочківській, 197, що відбулися 16 грудня 2006 р. Як повідомив лідер Громадського руху «Міський дозор» Владислав Протас, слухання проходитиме за матеріалами справи, яка була порушена органами міліції за статтею «хуліганство»

Завтра у Дзержинському суді м. Харкова має розпочатися попереднє слухання справи за подіями на вул. Клочківській, 197, що відбулися 16 грудня 2006 р. і в ході яких сталося побиття людей.

Як повідомив на брифінгу лідер Громадського руху «Міський дозор» Владислав Протас, слухання проходитиме за матеріалами справи, яка була порушена органами міліції за статтею «хуліганство».

При цьому у В.Протаса викликало здивування те, що «лише випадково у понеділок увечері стало відомо про початок слухання справи у середу» і що «ні потерпілі, ні адвокати не отримували повісток до суду».

В.Протас висловив незгоду, що справа в суді розглядається за статтею «хуліганство», а не за статтею «масові заворушення», яка була спочатку порушена Службою безпеки України. За його словами, у бійках на Клочківській постраждало 26 людей – «їм були нанесені середні і тяжкі тілесні ушкодження, багато ще знаходяться на лікуванні», і це не може кваліфікуватися як «просте хуліганство».

Крім того, за даними В.Протаса, зараз у розшуку знаходяться 50 людей, «і їх не можуть знайти», тоді як «лише 10 з них були затримані».

Лідер «Міського дозору» вважає, що весь хід подій свідчить про те, що керівники Харкова, які були присутні на мітингу 16 грудня, намагаються, як він вважає, «зам’яти справу». Він запропонував журналістам прийти на початок засідання суду у середу, де, на його думку, буде багато несподіванок.

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня 2006 р. у Харкові після мітингу проти будівництва торгового комплексу по вул. Клочківській, 197, сталися масові сутички і побиття громадян.

Кримінальну справу за фактом масових заворушень у Харкові, що сталися 16 грудня ц.р., порушила Служба безпеки України за ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, а також активна участь у масових заворушеннях). Згодом кримінальні справі за фактами службової недбалості працівників міліції та хуліганства порушили прокуратура Харківської області та Головне управління МВС України в Харківській області.

24 січня 2007 р. прокурор Харківської області Василь Синчук повідомив, що прокуратура припинила розслідування справи за статтею про масові заворушення, яку порушила СБУ, за відсутністю складу злочину.

Пізніше Верховна рада України не змогла утворити Тимчасову слідчу комісію для розслідування подій 16 грудня у Харкові. Сьогодні у ВРУ зареєстровано ще один проект постанови про ТСК для вивчення подій на вул. Клочківській, 197.

 Поділитися