MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Шляхи протидії торгівлі людьми на Чернігівщині (Прес-реліз)

03.04.2007   

30 березня 2007 року відбувся семінар для працівників міліції Чернігівської області на тему: «Шляхи протидії торгівлі людьми». Семінар організовано Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини спільно з Міжнародною організацією з міграції.

Цільовою аудиторією стали працівники районних відділів паспортної служби УМВС в області. Також участь в заході прийняли представники прокуратури, СБУ, прикордонної служби, обласного центру зайнятості.

Представник Міжнародної організації з міграції (МОМ) Ганна Антонова зробила огляд міжнародного та національного законодавства щодо протидії торгівлі людьми та проаналізувала діяльність правоохоронних органів в цій сфері. Як зазначила Ганна Антонова: «Органи влади України стали більше приділяти увагу проблемі торгівлі людьми, хоча Україна все ще займає перше місце в Європі по кількості постраждалих від цього ганебного явища. Зокрема, віковий спектр потерпілих різниться від 3-х до 73-х років, середній вік 70% цих жертв від 18 до 29 років; 65% потерпіли від сексуальної експлуатації, 34% - від трудової експлуатації. За даними МОМ, наші співвітчизники незаконно експлуатуються в 52 країнах світу, причому за останній час лідером серед країн призначення став наш північний сусід Росія».

На семінарі також була озвучена інформація щодо протидії торгівлі людьми в Чернігівській області. Зокрема, в 2005 році було відкрито 13 справ, в 2006 році – 16 справ. З початку нинішнього року на території області вже ліквідовано 2 злочинних угрупування, жертвами яких стали 7 осіб.

Експерт Харківської фундації «Громадська альтернатива” Марія Ясеновська в своїй доповіді зосередила увагу на проблемі сексуальної експлуатації жінок та превентивній роботі по попередженню торгівлі людьми.

Учасники семінару мали можливість подивитися документальний фільм пов’язаний з тематикою семінару.

 

Тухан Едієв

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

 

 Поділитися