MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Верховний Суд України виніс рішення по справі Арсена Авакова

03.04.2007    джерело: www.kharkivoda.gov.ua

3 квітня Верховний Суд України своїм рішенням скасував ухвалу Вищого адміністративного суду України та залишив в силі Постанову Апеляційного суду Харківської області від 30.11.2006 року про суттєві порушення під час висловлення недовіри Голові Харківської облдержадміністрації Арсену Авакову.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Стороженко, сьогодні, після перебування у дорадчій кімнаті, судді вийшли до зали засідань, та Голова колегії суддів, Голова судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України В.В. Кривенко оголосив рішення судової палати: задовольнити скаргу, подану 19 лютого представниками Арсена Авакова до Верховного Суду України про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 24 січня 2007 року за винятковими обставинами.

Нагадаємо, 24 січня у Вищому адміністративному суді України відбулось слухання справи за касаційною скаргою Харківської обласної ради на Постанову Апеляційного суду Харківської області від 30.11.2006р. у справі за позовом Авакова А.Б. до Харківської облради про визнання протиправним та скасування рішення Харківської облради від 03.06.2006р. № 11-V «Про висловлення недовіри Голові Харківської облдержадміністрації Авакову А.Б.»

Верховний Суд України своїм рішенням скасував ухвалу Вищого адміністративного суду України та залишив в силі Постанову Апеляційного суду Харківської області від 30.11.2006 року про суттєві порушення під час проведення сесії Облради і висловлення недовіри Голові Харківської облдержадміністрації Арсену Авакову.

Рішення Верховного Суду України не підлягає оскарженню. Таким чином, Арсен Аваков є повністю легітимною вищою посадовою особою Харківської області.

 Поділитися