MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ахметов позивається до українських журналістів у Лондоні

04.04.2007   
Георгій Кобзар

Український мільярдер та народний депутат від Партії регіонів Ринат Ахметов подав позов до Лондонського суду на журналістів Інтернет-видання «Оглядач».

Юристи, які представляють інтереси українського бізнесмена, оголосили про порушення у Високому суді правосуддя в Лондоні позову до групи журналістів з відомого українського Інтернет-видання в справі про наклеп.

У позовній заяві, поданій проти Тетяни Чорновол, Олега Медведєва і Ярослава Білика, міститься вимога щодо відшкодування збитку й накладення судової заборони на низку заяв, опублікованих в Інтернет-виданні «Оглядач», яке також визначене в якості відповідача. Народний депутат-регіонал вважає такими, що містять наклепницьку інформацію, серію опублікованих у лютому цього року у виданні статей, присвячених його дитинству та юності.

Довести неправдивість журналістських матеріалів Ринат Ахметов вирішив за кордоном, тому що  вважає британську Феміду неупередженою та справедливою (мабуть, він добре обізнаний з українським правосуддям, і не визнає його як незалежне та незаангажоване).

Як передають інформаційні агентства, американські юристи пана Ахметова відзначили з цього приводу:

«Пан Ахметов доручив нам уживати рішучі дії проти тих осіб, які публікують помилкові й наклепницькі заяви про нього, його родині і його бізнесу. І робити це, незалежно від того, де ці особи перебувають. Нам доручено вирішувати такі справи в суді, де може бути забезпечена максимально повна й прозора юридична процедура».

Адвокати мільярдера надсилали листи авторам статей, що не стали йому до вподоби, з вимогою вибачитися та спростувати написане. Втім, не здобувши очікуваної реакції, 30 березня подали позов до Лондонського суду від імені Ахметова.

 

За інформацією «5 каналу», звинувачувані журналісти дізналися про позов 2 квітня з новостійних повідомлень.

 

Цікаво, на яку суму планує збагатіти, у разі задоволення позовних вимог, власник однієї з найбільших в Україні промислових компаній «Сістем Кепітал Менеджмент» та найбагатша людина в Україні?

 

 

 Поділитися