MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Білоруська опозиція розробила проект конституційної реформи

10.04.2007    джерело: www.korespondent.net

Білоруська опозиція розробила і має намір направити на експертизу Венеціанської комісії Ради Європи проект конституційної реформи під назвою Мала конституція.

Таке рішення було прийнято напередодні на засіданні політради об’єднаних демсил, повідомив Кореспондент.net лідер Об’єднаної цивільної партії Анатолій Лебедько.

Політик пояснив, що Мала конституція "є проектом зміни системи політичного управління в Білорусі. Головна мета документу, щоб замість одного стовбура влади з’явилися три незалежні гілки - виконавча, законодавча і судова".

За словами Анатолія Лебедька, "провести експертизу документу у Венеціанській комісії - завдання не найпростіше", оскільки білоруська опозиція не може прямо ініціювати цю процедуру. Лебедько має намір вести переговори на цю тему на черговій сесії ПАРЄ, яка  відбудеться на наступному тижні.

Опозиція збирається широко обговорити проект Малої конституції і всередині країни. Зокрема, цей документ має бути розглянутий на конгресі білоруських демократичних сил, який, як очікується, пройде 21-22 квітня. Текст документу розміщений в Інтернеті і на нього вже отримані перші відгуки.

Це, за словами Лебедько, має стати початком дискусії про зміну політичної системи. Мала конституція є частиною програми, з якою опозиція має намір йти на парламентські вибори 2008 року.

 Поділитися