MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Донбасі смертність шаленими темпами випереджає народжуваність

15.04.2007    джерело: www.proua.com

Протягом перших трьох місяців 2007 року в Чернігівській, Сумській, Донецькій, Луганській, Кіровоградській областях смертність перевищувала народжуваність на 250-300 відсотків.

Такі дані повідомили «proUA» у прес-службі міністерства юстиції за підсумками роботи органів реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) в першому кварталі року.

Як зазначає прес-служба, смертність в Україні продовжує перевищувати народжуваність, у середньому співвідношення по країні становить 1:1,7.

Найкраща ситуація в Закарпатській області, де кількість народжень та смертей останні роки утримується у відносній рівновазі (з початку року тут народилося 3 449 немовлят, померло 3681 особа).

Разом з тим, тенденція до укладання шлюбів в Україні постійно зростає, а кількість розлучень знижується. За перші місяці 2007 року у переважній кількості регіонів шлюбів зареєстровано у півтора рази більше, ніж розлучень. І лише в Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській та Черкаській областях розлучилася й одружилася майже рівна кількість пар.

Загалом з початку 2007 року майже півмільйона українців відвідали органи РАЦС. Зокрема, протягом першого кварталу поточного року РАЦСами було зареєстровано 92 355 народжень, 163 598 смертей, 47 121 шлюбів та 35553 розлучень.

Міністр юстиції Олександр Лавринович відзначив також різке зростання кількості бажаючих змінити своє ім‘я або прізвище. Якщо щороку в Україні змінюють власне ім‘я від 11 до 13 тисяч українців, то за перші три місяці 2007 року таке бажання виявили майже 5 тисяч співгромадян. Зокрема, щороку в Україні знаходяться бажаючі змінити прізвище «Дуля». Щодо курйозних прикладів, то з початку року РАЦСи вже задовольнили бажання змінити прізвище «Боса» на «Ступня», «Пароша» на «Февральова», а «Горбаткова Людмила Валеріївна» стала «Ульріке Вернер».

 Поділитися