MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Антипутінські виступи в Москві суворо придушено

15.04.2007    джерело: www.unian.net
Загін міліції особливого призначення (ЗМОП) із застосуванням сили затримав у Москві в суботу десятки опозиційних активістів, включаючи чемпіона світу з шахів і лідера Об’єднаного громадянського фронту Гаррі Каспарова, які намагалися організувати несанкціонований «Марш Незгодних» під гаслами відставки Президента РФ Володимира Путіна

Загін міліції особливого призначення (ЗМОП) із застосуванням сили затримав у Москві в суботу десятки опозиційних активістів, включаючи чемпіона світу з шахів і лідера Об’єднаного громадянського фронту Гаррі Каспарова, які намагалися організувати несанкціонований «Марш Незгодних» під гаслами відставки Президента РФ Володимира Путіна, передає Reuters.

ЗМОПівці накидалися на протестуючих, щойно вони збиралися невеликими групами поряд з Пушкінською площею в центрі столиці, за кілометр від Кремля.

Затриманих кидали в міліційні автобуси.

Рух "Другая Россия", що протистоїть адміністрації В.ПУТІНА, серед лідерів якої, окрім Г.Каспарова, екс-прем’єр РФ Михайло Касьянов, мали намір висловити протест проти того, що вони вважають ерозією демократичних свобод у країні.

Прихильники Кремля говорять, що "Другая Россия" за підтримки Заходу намагається підірвати стабільність напередодні президентських виборів в 2008 році, коли В.Путін повинен залишити пост.

Мерія Москви відмовилось дозволити "Марш Незгодних", пояснивши, що місце в районі Пушкінської буде зайняте мітингом прокремлівських молодіжних рухів.

Фотокореспондент і два телеоператори Reuters були затримані міліцією на місці подій і поміщені в автобуси.

Депутат Держдуми Володимир Рижков, чия Республіканська партія, входить у рух "Другая Россия", розповів в ефірі радіо "Эхо Москвы", що бачив, як міліціонери били затримуваних.

"Я сьогодні тричі став свідком того, як ЗМОП бив усіх підряд, включаючи людей похилого віку і жінок, причому це були мирні люди, які не порушували ніяких законів", - сказав він.

 Поділитися