MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ЄС і США занепокоєні придушенням демонстрацій у Росії

18.04.2007    джерело: www.radiosvoboda.org
Московська Гельсінська група і рух «За права людини» оголосили, що створюють комісію, яка має розслідувати обставини проведення й розгону «Маршів незгодних».

Речниця Євросоюзу Крістіане Гоманн заявила, що міністри закордонних справ країн ЄС порушать це питання на зустрічі з російськими колегами наступного тижня в Люксембурзі.

У Вашингтоні речниця Білого Дому Дейна Періно заявила, що США «глибоко стурбовані жорстоким способом», у який розігнали демонстрації.

Під час «Маршів незгодних» цими вихідними міліція в Росії затримала близько 170 чи й до 250 демонстрантів у суботу в Москві і близько 100 чи 120 в неділю в Санкт-Петербурзі.

За повідомленнями правозахисників, частину затриманих жорстоко побили.

Тим часом у Росії губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко наказала в понеділок правоохоронним органам «ретельно» перевірити повідомлення про міліційні зловживання.

А російський омбудсман Владімір Лукін заявив, що хоче розглянути скарги демонстрантів.

Московська Гельсінська група і рух «За права людини» оголосили, що створюють комісію, яка має розслідувати обставини проведення й розгону «Маршів незгодних».

 

 Поділитися