MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Слідчого, який завів справу на Лавриновича, звільнили

18.04.2007    джерело: www.pravda.com.ua
Анатолія Матіоса, який порушив кримінальну справу щодо міністра юстиції Лавриновича за невиконання указу Президента про розпуск парламенту, звільнили з посади начальника відділу прокуратури міста Києва.

Слідчого прокуратури міста Києва Анатолія Матіоса, який порушив кримінальну справу проти міністра юстиції Олександра Лавриновича, звільнили з роботи.

Про це він заявив в інтерв’ю 5 каналу.

За його словами, рішення про його звільнення ухвалили напередодні під час колегії.

Водночас жодного письмового повідомлення про звільнення йому поки не надійшло. Про нього Матіос дізнався від співробітників прокуратури.

Слідчий також зізнався, що на нього чинили тиск під час розслідування справи Лавриновича.

Матіоса звинуватили в отриманні хабара, а також у різкій формі вимагали пояснень. Його кабінет також обшукували правоохоронці.

Зараз слідчий перебуває у лікарні із серцевим нападом.

"Якщо хтось хотів чи якось хотів би вбачати в моїх діях будь які політичні переконання або політичну заангажованість, я апріорі не можу бути політично заангажованим, оскільки працівникам прокуратури заборонено перебувати в якихось рухах чи партіях. Я виконав обов’язок юриста", - пояснив Матіос свій вчинок.

 Поділитися