MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

День пам’яті жертв геноциду вірмен вшановують сьогодні і в Україні

24.04.2007    джерело: www.5tv.com.ua
Сьогодні вірмени в усьому світі вшановують День пам’яті геноциду. 90 років тому Османська імперія під час кривавої різанини знищила дві третини вірменського народу

У багатьох містах відбуваються молебні та жалобні заходи. У Сімферополі понад півтори тисячі кримських вірмен запалили свічки, вшановуючи пам’ять загиблих співвітчизників і пройшли пішою ходою до середмістя.

Жалобні заходи відбуваються і у Львові. Найстаріша громада Галичини зібралася біля Вірменського кафедрального собору. Попри те що вірмен у Львові три з половиною тисячі - людей прийшло не багато. Нагадаємо,  90 років тому Османська імперія під час кривавої різанини знищила дві третини вірменського народу.

Микола Кочарян, віце-президент Союзу вірмен України: "Фактично нація була винищена, тому і для всіх вірмен, які населяють майже всю планету Земля майже у всіх країнах через той геноцид на сьогодняшній день мешкають вірмени, то для кожного вірменина дійсно то є трагічний день."

Олег Гарбриелян, голова вірменської громади Криму: "Те, кто совершал геноцид, надеялись, что сотрут из истории имя нашего народа, но сами того не осознавая, наделили нас удивительной силой, которая вот уже более 90 лет сплачивает армян всего мира."

 Поділитися