MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Віце-прем’єр просив гроші для Партії регіонів

24.04.2007    джерело: www.bbc.co.uk
Віце-прем’єр уряду Януковича Володимир Рибак підтвердив факт письмового звернення до керівників підприємств із проханням надати Партії Регіонів безвідплатну грошову допомогу. Він не побачив у тих діях ознак зловживання службовим становищем, тобто корупції, оскільки підписував листи не як віце-прем’єр, а як голова Політради партії

Віце-прем’єр уряду Януковича Володимир Рибак підтвердив факт письмового звернення до керівників підприємств із проханням надати Партії Регіонів безвідплатну грошову допомогу.

Інформацію про це поширила газета "Комерсант-Україна".

Приводом до розмови журналістів газети з віце-прем’єром Рибаком стала копія листа, надіслана державним чиновником керівникові одного з великих південно-східних підприємств.

"Прошу вас вирішити питання про надання безповоротної грошової допомоги політичній Партії Регіонів для здійснення статутної діяльності".

Такий головний зміст, а поруч - розрахунковий рахунок партії у Київській філії Першого українського міжнародного банку з донецьким корінням.

Підтвердивши факт звернення до керівників підприємств, Володимир Рибак не побачив у тих діях ознак зловживання службовим становищем, тобто корупції, оскільки підписував листи не як віце-прем’єр, а як голова Політради партії.

За словами Рибака, це звернення не означає, що партія почала готуватися до виборів, оскільки спонсорські гроші на партію, до якої входить ціла низка найзаможніших українців, він особисто збирає вже десять років і так само, як інші керівники Партії Регіонів, вважає ту практику нормальною.

Натомість, опозиція називає той факт правопорушенням, яким мала би зацікавитися Генеральна прокуратура - хоча б тому, що у листах із проханням фінансово підтримати партію, підписаних віце-прем’єром, можуть, на думку опозиціонерів, виявитися ознаки корупції.

 Поділитися