MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Хто на Харківщині є «ворогом преси»?

25.04.2007   
Юрій Чумак

Рейтингове голосування серед журналістів на тему «Ворог преси» проходе у Харкові в рамках акції «40 днів заради свободи преси».

Організаторами акції виступив Харківський прес-клуб. 24 квітня цьому була присвячена прес-конференція за участі голови Харківського прес-клубу Олександра Швеця та виконавчого директора організації – Людмили Долі.

За словами пана Швеця, журналістам пропонується відповістити на запитання: «Хто із сучасних харківських політиків, державних діячів, чиновників, бізнесменів, директорів держустанов порушує принципи свободи слова, законодавства про ЗМІ, протидіє професійній діяльності журналістів, приховує інформацію або «перекручує» її й гідний осуди й місця в рейтингу «Ворогів преси»? Голосування буде здійснюватися таємно за допомогою анкет, які протягом усієї акції будуть перебувати в прес-клубі.

Також О. Швець повідомив, що в рамках акції планується проводити щотижневі засідання прес-клубу на тему свободи слова. Акція триватиме протягом 40 днів, підсумки голосування будуть оголошені до Дня журналіста (відзначається 6 червня).

Людмила Доля зазначила, що горезвісний «переможець» цього антиконкурсу буде нагороджений червоним віником, що символізуватиме намагання очистити вільний ефір від такого роду діячів.

За словами О. Швеця, інших людей, які потраплять у список, просто попередять. «Наше завдання не знайти своїх ворогів, а скоріше попередити громадськість про те, що із пресою потрібно поважатися й необхідно якщо не допомагати, то хоча б не заважати журналістам працювати», – підкреслив Олександр Швець.

Також журналістам пропонується визначити й «Друзів преси» на місцевому рівні. Щоправда, поки що невідомо, чи буде вручатись і другу «акул пера» якийсь презент, чи достатньо буде позитивних наслідків того піару, який спіткає переможця у цій номінації.  

Акцію планується зробити щорічною. За словами керівника Харківського прес-клубу, раніше подібні акції в Україні не проводилися, але не виключено, що її підтримають й інші регіони країни та вона буде проведена на всеукраїнському рівні.

 

ФОТО: Юрій Чумак

 

 

 Поділитися