MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Президенти України та Польщі вшанували пам’ять жертв операції «Вісла» 1947 року

27.04.2007    джерело: www.radiosvoboda.org
27-28 квiтня 1947 польська влада, за згодою СРСР і підтримки радянських військ розпочала операцію «Вiсла» з метою позбавити Українську повстанську армію соціальної бази. У серпні 1990 року сенат Польщі ухвалив резолюцію, якою засудив Операцію «Вісла».

Спільну декларацію Віктор Ющенко та Лех Качинський підписали сьогодні у Варшаві.

Президенти взяли участь в екуменічному молебні за жертвами та постраждалими внаслідок проведення акції «Вісла».

Операція «Вісла» – кодова назва примусового, масового переселення в 1947 році понад 150 тисяч осіб українського населення із Лемківщини, Холмщини та з інших східних районів Польщі до західних i пiвнiчно-західних районів Польщі, приєднаних після розгрому Німеччини.

За офіційними повідомленнями, 27-28 квiтня 1947 польська влада, за згодою СРСР і підтримки радянських військ розпочала операцію «Вiсла» з метою позбавити Українську повстанську армію соціальної бази.

У серпні 1990 року сенат Польщі ухвалив резолюцію, якою засудив Операцію «Вісла».

Після відвідин Польщі Президент Віктор Ющенко прибув до Львова для участі у вечорі-реквіємі з нагоди 60-их роковин операції «Вісла» та вшанування її жертв.

 Поділитися