MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Наша головна мета — переконати Офіс прокурора МКС, що насильницька передача дітей до Росії — це геноцид’Старт зимового терору. Підсумки тижняДорослі й діти у російській неволі. Підсумки тижняБагряний хрест над Сєвєродонецьком«У розбомбленій Святогірській Лаврі ховались діти з Ізюма»Геноцид у Маріуполі. Військові дії Росії в УкраїніОпис справ, які розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2021 рокуЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 17 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 18.11.2019–22.11.2019Всеволод Речицький: «Капіталізм – це чесно про людей»Конституційно-правове регулювання мовних відносин в УкраїніКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у 2017 роціПовідомлення СММ ОБСЄ щодо жертв серед цивільного населення та пошкодження у житлових районах у листопаді 2017 рокуПовідомлення місії СММ ОБСЄ щодо моніторингу ситуації  на 2017 навчальний рік у школах поблизу лінії зіткнення з обох її боківКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2017 рокуПрава людини в Україні в 2016 р.: основні тенденціїКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у 2016 р.Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічних справ ХПГ в першій половині 2016 р.XV. Порушення прав людей з інвалідністюЗабезпечення прав внутрішньо переміщених осібПолітичні переслідування

І знову діти на Майдані

03.05.2007   
Георгій Кобзар

Про факти організованого вивозу луганських дітей на Майдан для участи в акціях на підтримку коаліції повідомляють луганські правозахисники.

Так, за словами Ольги Михайлівни М., поїздки учнів луганського СПТУ № 45 в Київ організовує особа з керівництва кам’янобрідської районної в м. Луганську профспілки освіти і науки. Групи формуються з учнів старших курсів (16 років). Виїзд проводиться щоденно. Їдуть під наглядом вчителів того ж 45-го ПТУ. За одноденну поїздку пропонується 130 грн. Вже вишикувалась «шалена черга бажаючих як серед учнів, так і серед педагогів».

Схожа інформація поступає також і з інших міст Луганської області. Принаймні знайомі з Краснодону, Свєрдловська та Антрациту розповідають, що з цих міст також щоденно відправляються автобуси до столиці з «протестантами». Не всі, але багато хто з них є неповнолітніми.

 Поділитися