MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Аналіз законотворчої роботи партій парламенту за рік: відповідність передвиборчим обіцянкам у економічній сфері

07.05.2007   

Протягом року після формування парламенту фахівці Українського товариства фінансових аналітиків проводили моніторинг і аналіз законотворчих кроків партій у парламенті з метою оцінки відповідності положенням, закладеним у передвиборних програмах. Усі факти висування депутатами законопроектів економічного спрямування та голосування по них оцінювалися експертами за спеціально розробленою методологією з виставленням по кожному з них оцінок, які за підсумком ІІ півріччя дають змогу порівняти роботу партій між собою, а також з їхньою діяльністю у І півріччі. Так, за кожний висунутий чи підтриманий законопроект партія одержувала певну кількість балів - у разі його відповідності змісту передвиборчих обіцянок - або втрачала бали у протилежному випадкові. Аналізу підлягали усі значущі законопроекти у сфері економічного розвитку, підвищення конкурентоспроможності країни та добробуту її населення.
Це дослідження покликане надати українським виборцям інструмент для кількісного порівняння "досягнень" обраних ними партій у використанні наданої ним законодавчої влади, що у майбутньому має змусити політиків більш відповідально ставитися до виконання даних на передвиборному етапі обіцянок. Більш докладно матеріали та висновки аналізу представлені у збірниках, із якими Ви можете ознайомитися в електронному варіанті.
За http://centrmolodi.kharkov.com/?module=index&page=2 Ви віднайдете статтю про дослідження та посилання та обидва збірника й інформаційні матеріали до них.

/Інформація завдячуючи безпосередньо Ользі Носовій/

Автор:
Артем В. Коновалов
керівник Громадського інформаційно-аналітичного Центру для молоді (м. Харків)

 Поділитися