MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

«Українська демократія є напівосвіченою, розгнузданою, недисциплінованою й нетрадиційною…»НАН відмовилася передавати Нацполіції будівлю Інституту фізіології на прохання АваковаВисновок щодо політичних мотивів кримінального переслідування та порушень прав людини у справі Сергія ПашинськогоОбмін: наживоПравозахисник позивається до Зеленського через виступ недержавною мовоюНа суд проти нацгвардійця Марківа до Італії прилетіли військові та Міністр АваковЦВК звернулася до СБУ та поліції через погрози праворадикалівХто замовив Катю Гандзюк: що відомо про суботні сутичкиЗаява ХПГ та УГСПЛ щодо екстрадиції біженця з РФ Тимура Тумгоєва до РосіїЧому Ленін досі з намиПочему Ленин до сих пор с намиІсторія подвигу батальйонів, що врятували країнуУ Харкові з’явилися псевдо-поліцейськіЯк досягти балансу дотримання прав людини з урахуванням умов реального військового стануСмертельне затримання на Миколаївщині – чи витримає Нова поліція цей іспит?У Кремлі не називають конкретних дат рішень щодо Савченко, Александрова і ЄрофєєваЕвгений Захаров: В Украине хунты не будетУкраїнська міліція стала поліцієюЗлочин без терміну давності ...Результати громадського спостереження Харківського КВУ за серпень 2015 року

Нові тарифи на газ для населення припинені на всій території України

10.05.2007   
Георгій Кобзар
Дзержинський районний суд Харкова 8 травня призупинив дію постанови НКРЕ щодо встановлення диференційованої підвищеної ціни на газ для споживачів.

Дзержинський районний суд Харкова 8 травня прийняв до виконання позов голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Арсена Авакова, поданий їм від свого імені та в інтересах жителів Харківської області, про скасування постанови Національної комісії регулювання електроенергії (НКРЕ) від 19 грудня 2006 р. (№1672) «Про роздрібні ціни на природний газ, який використовується населенням».

За словами губернатора, суд призупинив дію цієї постанови та п.8 постанови Кабінету Міністрів від 29 квітня 2006 р. (№605) «Про деякі питання діяльності НАК «Нафтогаз України». Суд заборонив ВАТ «Харківгаз» і ВАТ «Харківміськгаз» відключати від мереж газопостачання споживачів, які не розрахувалися за спожитий природний газ за діючим допоки завищеним тарифом.

Арсен Аваков – губернатор: «Це міра надзвичайного реагування, яка, на мій погляд, повинна змусити уряд невідкладно зайнятися цим питанням і протягом короткого часу прийняти необхідне рішення».

Постановою НКРЕ були встановлені тарифи на газ, які набули чинності 1 січня 2007 р. Постанова комісії була прийнята відповідно до постанови Кабміну, у якій рекомендувалося встановити ціни на газ диференційовано, залежно від обсягів споживання.

На початку 2007 р. у ХОДА почали надходити звернення громадян із приводу того, що тарифи на газ завищені, і це ставить їх у важке матеріальне становище й порушує право на гідний життєвий рівень, закріплене ст.48 Конституції України. Обіцянки переглянути ситуацію давалися на вищому урядовому рівні, але ціни на газ для населення не змінилися. У зв’язку з погіршенням рівня життя населення області, особливо сільського, А.Аваков 4 травня 2007 р. звернувся із позовом до суду.

Аваков вважає, що нові тарифи розраховані з явними порушеннями. Головний їхній принцип – використовуєш більше 6 тисяч кубометрів газу в рік – плати за подвійним тарифом – 980 гривень за тисячу кубометрів. При цьому розрахунки НКРЕ проводилися з урахуванням торішньої зими, самої холодної за останні 10 років, коли люди споживали більше газу для опалення своїх будинків. Тепер же виходить, що кожний третій українець, що користується газом для опалення, повинен платити за нього вдвічі більше.

Віднині, говорить Аваков, за газ слід платити за старою ціною, яка діяла до початку року –470 гривень за тисячу кубів. У НКРЕ поки що втримуються від коментарів.

 

 Поділитися