MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Каспаров подав на Росію до суду. Страсбурзького

25.05.2007    джерело: www.gazeta.ru

Адвокат лідера Об’єднаного цивільного фронту Гарі Каспарова, затриманого в Москві під час «Маршу незгодних», подала скаргу до Європейського суду з прав людини за порушення свободи висловлювання думки. Про це повідомила адвокат Карина Москаленко, що представляє інтереси Каспарова.

«Скарга тільки що зареєстрована. У ній ми вказуємо, що порушені ряд статей Європейської конвенції з прав людини», - сказала Москаленко.

За її словами, до скарги приєдналися ще десять чоловік. Вона припускає, що, швидше за все, таких людей буде ще більше. На думку захисниці, була порушена стаття 6 (право на справедливий судовий розгляд), стаття 10 (свобода висловлювання думки), стаття 11 (свобода зборів і об’єднань), стаття 18 (межі використання обмежень відносно прав).

Міліціонери затримали Каспарова вдень 14 квітня на мітингу в центрі Москви. Відносно нього було збуджено адміністративне виробництво по статті 20.2 КоАП (порушення порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходу або пікетування).

Суд стягнув з Каспарова одну тисячу рублів за вигуки антиурядових гасел.

 Поділитися