MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рівний доступ до освіти

29.05.2007    джерело: slk.org.ua

Кількість студентів-«бюджетників» у Харківській області збільшилась у минулому році на 5,6 тисяч чоловік.

При цьому, як повідомила заступник голови облдержадміністрації Людмила Бєлова, дві категорії студентів стали одержувати спеціальну підтримку облдержадміністрації. Це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також здібні діти – лауреати учбових олімпіад різних рівнів, члени Малої Академії наук.

Заступник голови облдержадміністрації також повідомила, що Харківська область – єдина в Україні, яка має в бюджеті кошти для безвідсоткової позики тим, кому для навчання на бюджетній основі не вистачило кількох балів. Це сироти, малозабезпечені, а також студенти, які поступили на спеціальності, потрібні в сільських районах області: майбутні лікарі, вчителі, фахівці сільського господарства.

Крім того, Харківська область у цьому році вперше одержить цільову державну субвенцію на забезпечення програми «Рівний доступ до якісної освіти», повідомила Людмила Бєлова. Кошти будуть направлені на комп’ютеризацію шкіл і підключення їх до глобальної мережі Інтернет. За її словами, дотепер, якій школі, скільки виділяти грошей на комп’ютеризацію, визначав Київ. Цього року райони самі розподілятимуть ті кошти. Людмила Бєлова також повідомила, що в обласному бюджеті передбачена спеціальна субвенція для обладнання шкільних кабінетів – близько 3 млн. грн.

 Поділитися