MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Росії - чергові затримання опозиціонерів

29.05.2007    джерело: www.5tv.com.ua

Черговий марш незгодних провела у Воронежі російська опозиція. Вже є перші затримані - серед них і лідер одного з опозиційних рухів - Сергій Удальцов.

Тим часом Гаррі Каспаров, лідер "Об’єднаного громадянського фронту", вже заявив, що акція не вдалася. За його словами, влада Воронежа заблокувала роботу оргкомітету маршу. В останній момент мітингувальників змусили змінити місце проведення акції, і замість центральної площі Леніна перейти на Адміралтейську площу, що розташована на околиці міста. Проте й там 50-х учасників акції зустріли понад сто ОМОНівців і кілька десятків міліціонерів.
Лідери опозиції, серед них і Гаррі Каспаров, заздалегідь прибули до Воронежа. Нагадаємо, що попередня акція опозиції відбувалася у Самарі, 18 травня, під час саміту Росія-ЄС. Тоді міська влада опозиційний марш незгодних санкціонувала, проте лідерам опозиції вилетіти на акцію не вдалося. 
За попередньою інформацією наступні опозиційні акції заплановані 9 червня у Санкт-Петербурзі і 11 червня у Москві.
Гаррі Каспаров, лідер опозиції: "Ми чітко вирішили, що повинні підримати місцевих організаторів маршу. Адже є багато міст у Росії, де опозиціонери намагаються робити свої акції. Я вважаю, така підтримка є дуже важливою для успіху усього опозиційного руху. Треба показати, що ми є не лише у Москві та Санкт-Петербурзі".
Геннадій Панков, співголова опозиційного руху у Воронежі: "Влада міста намагається заборонити цей мітинг. А я наголошую - це мирна акція, з метою захистити права людини. Ми також маємо листа від міської влади, яка погрожує нам: якщо мітинг відбудеться, це буде порушенням закону, і ми матимемо справу з міліцією".

 Поділитися