MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Медіа-профспілка просить прес-служби не тиснути на журналістів

07.06.2007    джерело: www.telekritika.kiev.ua

Київська незалежна Медіа-профспілка зазначає, що останнім часом виникла низка конфліктів, які затьмарюють співпрацю між нами – журналістами і працівниками прес-служб та закликає колег у прес-службах співпрацювати, а не тиснути. 

"Друзі і колеги! Не забувайте про свою професію. Навіть перебуваючи на державній посаді, ви залишаєтеся в журналістиці. Ми всі – представники одного цеху і, якщо й стаємо чиновниками, то лише на деякий час» - наголошується у повідомленні.

Так, 15 травня прес-секретар Президента Ірина Ванникова розкритикувала журналістів газети «Сегодня», звинувативши їх у тому, що, беручи інтерв’ю із Володимиром Сацюком, автор ставив за мету «відволікти увагу слідства від пошуку об’єктивної істини» в справі отруєння Ющенка.

28 травня прес-служба Генеральної прокуратури звинуватила «5 канал» в упередженому висвітленні діяльності Генпрокуратури і прокурора Святослава Піскуна та в «моральному тиску» на слідчі органи.

5 червня прес-служба Соцпартії висунула претензії до «Дзеркала тижня», звинувативши тижневик в розміщенні "антисоціалістичних матеріалів", завдання яких - переконати виборців у політичній та електоральній неспроможності СПУ".

Тому, вітаючи всіх зі святом, Медіа-профспілка «просить прес-служби пам’ятати, що українські ЗМІ мають право на незалежну редакційну політику і закликає утриматися від будь-яких форм тиску на журналістів».

«Ми переконані, що День журналіста – наше спільне свято! Будьмо!»

 Поділитися