MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мін’юст створює Реєстр друкованих ЗМІ та інформагентств

07.06.2007   
Георгій Кобзар

Міністерство юстиції України розпочало практичну реалізацію робіт зі створення Реєстру друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств.

Як повідомляє прес-служба Міністерства, наразі до переліку внесені друковані ЗМІ, зареєстровані протягом поточного року. По мірі наповнення будуть також виставлятися засоби масової інформації, зареєстровані у попередні роки. Згодом складений перелік ляже в основу електронного реєстру друкованих ЗМІ та інформаційних агентств.

На сайті Міністерства юстиції України вже відкрито спеціальну рубрику-банер, в якій поступово буде оприлюднено перелік всіх друкованих засобів масової інформації, які зареєстровано в Україні. Перелік включатиме в себе відомості про назву друкованого видання, серію та номер свідоцтва, дату реєстрації та засновника видання.

За інформацією прес-служби Мін’юсту, на сьогодні в Україні нараховується понад 23 тис. друкованих ЗМІ та інформагентств. Концентрація друкованих засобів масової інформації в країні складає приблизно 1 видання на кожні 2 тис. населення всіх вікових категорій, включаючи дітей.

Найбільш поширена в Україні специфіка друкованих видань – це загальнополітичні та рекламні. Крім того, загалом до 30 відсотків від усіх друкованих видань за цільовим призначенням є навчальні, економічні, релігійні, для дітей, спортивні, для молоді, юридичні, медичні, туристичні та екологічні, а також видання для жінок та еротичні.

 

 Поділитися