MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ПРЕС-АНОНС 26 червня – міжнародний день захисту жертв катувань

22.06.2007   
У понеділок 25 червня 2007 р. о 12.30 у прес-центрі УНІАН відбудеться спільна прес-конференція Харківської правозахисної групи та Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна» присвячена застосування катувань в Україні посадовими особами держави.

У понеділок 25 червня 2007 року о 12.30 у прес-центрі УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться спільна прес-конференція Харківської правозахисної групи (ХПГ) та Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна» присвячена застосування катувань в Україні посадовими особами держави.

Теми для обговорення:
– масштаб застосування катувань та жорстокого поводження в Україні;
– оцінка виконання Україною міжнародних стандартів по забороні катувань: погляд Комітету ООН проти катувань;
– катування засуджених в установах виконання покарань;
– жорстокі побиття засуджених спецназом у 2007 році;
– праця Фонду професійного захисту жертв катувань;
– попередження катувань: програма дій на майбутнє.

Учасники:

1. Євген Захаров, співголова Харківської правозахисної групи, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, член правління міжнародного товариства «Меморіал»
2. Катерина Левченко, д.ю.н., президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна», народний депутат ВРУ 5-го скликання
3. Олег Мартиненко, к.ю.н., радник Міністра внутрішніх справ з прав людини і гендерних питань, полковник міліції
4. Жертви катувань

8-9 травня Комітет ООН проти катувань розглянув 5-ту періодичну доповідь уряду України щодо виконання Конвенції ООН проти катувань, а 18 травня підсумував результати розгляду. Журналісти будуть ознайомлені з текстом рекомендації Комітету, оглядом ситуації з катуваннями в Україні, позицією МВС щодо цього питання і громадською оцінкою стану з катуваннями в системі Департаменту з питань виконання покарань. Вони зможуть вислухати розповіді жертв катувань.

Чекаємо на Вас у понеділок 25 червня 2007 року, о 12.30 у приміщенні прес-клубу агенції УНІАН за адресою: вул. Хрещатик, 4.

 Поділитися