MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Фільм про Далай-ламу, заборонений у Могилянці , покажуть в Музеї совєтської окупації

24.06.2007    джерело: memorial.kiev.ua
Через втручання представників Китайського Посольства в Україні керівництво Києво-Могилянської академії погодилось закрити виставку та відмовитися від перегляду стрічки "Кундун", чим, фактично, знехтувало свободою слова і сумління в Україні.

У вівторок, 26 червня, о 19.30 в приміщенні Музею совєтської окупації (вул. М.Стельмаха 6-а) відбудеться відкритий показ фільму "Кундун" відомого режисера Мартіна Скорсезе про Далай-ламу XIV.

Виробництво: США. Жанр: драма, біографічний фільм (художній)

Тривалість: 128 хв.

Фотовиставка «Сила співчуття: історія Далай-лами XIV, присвячена духовному та політичному лідеру Тибету, мала відкритися ще 15 червня у Культурно-мистецькому центрі Києво-Могилянської академії, а також був запланований перегляд стрічки "Кундун". Однак через втручання представників Посольства Китайської Народної Республіки в Україні керівництво Академії стало на вимоги громадян іншої держави і погодилось закрити вже розміщену виставку, чим, фактично, знехтувало свободою слова і сумління в Україні.

Біографічний фільм «Кундун» - це реалістичне оповідання про життя і трагічну долю чотирнадцятого Далай-лами, одного з найвеличніших борців за мир нашої епохи. Це історія про дивовижного хлопчика, наділеного багатовіковою мудрістю і знаннями, чия непохитна воля і віра є гідним прикладом для всіх, кому дорогі свобода і справедливість.

Посольство Китаю вже не вперше втручається у діяльність українських організацій. Раніше посольство КНР вимагало від Української Гельсінської спілки з прав людини припинити демонстрацію "неправдивих" фільмів про Тибет.

Музей запрошує 26 червня на екскурсію о 18.00, після чого, о 19.30 перегляд фільму «Кундун». Огляд музею та екскурсії безкоштовні.

 Поділитися