MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Справу Калашнікова до Європейського суду

11.07.2007   

У четвер, 12 липня, об 11:15 під Генеральною прокуратурою України буде оголошено про передачу справи про напад депутата Олега Калашнікова на знімальну групу телеканалу СТБ до Європейського суду з прав людини.
Про це розкажуть жертва нападу журналістка Маргарита Ситник, директор Інституту медіа права Тарас Шевченко, якій вестиме справу у Європейському суді, та Єгор Соболєв, голова ГО «За професійну журналістику», яка ініціювала судовий процес.
Оголошення відбудеться під час пікетування журналістами будівлі Генпрокуратури, яке організовує Київська незалежна Медіа-профспілка. Початок пікетування 11.00. Адреса – вул. Різницька, 13/8.
Інцидент між Олегом Калашніковим і журналістами телеканалу СТБ стався рік тому, 12 липня 2006 року перед будинком парламенту.
За свідченням Маргарити, та її оператора Володимира Новосада, під час зйомок у наметовому містечку Партії регіонів Калашніков та його помічники силою відібрали зняту відеокасету. Прокуратура минулого тижня оголосила, що не змогла знайти достатньо доказів для порушення проти Калашнікова кримінальної справи.
Колеги, приходьте висловити своє ставлення до такого розслідування нападу на журналістів!

ГО «За професійну журналістику»

 Поділитися