MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

КВУ: політики ставлять вибори на межу профанаціїДесять тез про українську виборчу системуПолегшення процедури голосування на дому „спокушає” до фальсифікаційМіжнародні спостерігачі критикують нові норми закону про вибориЦИК обязали принять новые правила голосования на домуЦВК оскаржила рішення суду щодо голосування вдомаКВУ заявляє про недемократичність змін до Закону Про вибори народних депутатівЦВК не вимагатиме довідок для голосування вдомаВикористання адмінресурсу істотно не вплине на результати позачергових виборівУкраинцы, вернувшиеся из-за границы, смогут проголосовать, обратившись в судЦВК подала апеляційну скаргу у Вищий адмінсудКВУ критикує списки виборців на закордонних виборчих округахЩе раз про голосування вдомаУ виборчих списках Харкова виявили 2 тисячі ”Маклаудів”КВУ закликає громадян перевірити свої дані у списках виборцівЦВК шукає двійників і перевіряє спискиУ ЦВК розповіли, як голосувати вдомаКВУ: масових фальсифікацій на цих виборах очікувати не слідПсихологи звинувачують політиків у застосуванні маніпулятивних технологійМентальні основи вибору

Партії попросили більше розповісти про кандидатів у депутати

10.08.2007    джерело: www.korespondent.net

Комітет виборців України зробив ряд заяв, зокрема про недостатній рівень інформації стосовно кандидатів у депутати, і про небезпеку блокування роботи ЦВК.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління КВУ Ігор Попов, аналізуючи підсумки спостереження Комітету за початком виборчої кампанії.

За словами Попова, ЦВК наразі не змогла затвердити зразок заяви щодо голосування вдома, оскільки її члени не погодилися з тим, щоб виборець надавав документ, що підтверджує неможливість проголосувати на виборчій дільниці. А тому, зважаючи на досвід попередніх виборчих кампаній, КВУ вважає, що таке ”голосування на дому” може стати механізмом для фальсифікації виборів. У зв’язку з цим КВУ закликає членів ЦВК погодитися з нормою, за якою виборець вказував би про підставу неможливості голосувати на дільниці.

Крім того, Попов зазначив, що в КВУ не виключають виникнення проблем при формуванні дільничних виборчих комісій, пов’язуючи це, насамперед, з браком часу для підготовки, однак сподіваються, що формування територіальних виборчих комісій пройде без перешкод.
Водночас у КВУ викликає занепокоєння той факт, що, можливо, в східних регіонах країни головами комісій стануть представники Партії регіонів, а в західних - їхні політичні опоненти, хоча має бути паритет.

Разом з тим у Комітеті виборців України рекомендують  партіям розмістити повні біографії кандидатів у народні депутати та інформацію про їх доходи у партійних виданнях та на партійних Інтернет-ресурсах для загального доступу.
Відповідно до отриманих КВУ даних, висування кандидатів політичними силами проходить вільно та відкрито, ніяких перешкод у проведенні з’їздів зафіксовано не було, однак процедура обговорення та внесення кандидатів до списків відбувається недостатньо демократично, члени партій і виборці мають недостатню інформацію про тих, кого пропонується включити до виборчих списків.
Крім того, КВУ висловлює занепокоєння тим, що агітаційна кампанія триває навіть у час, коли офіційна виборча агітація заборонена, а посадові особи беруть в ній участь в робочий час.

До того ж КВУ вважає неприпустимим початок БЮТ кампанії з підготовки референдуму щодо змін до Конституції, оскільки в даних правових умовах проведення всіх процедур для підготовки референдуму до 30 вересня 2007 року є неможливим.

 Поділитися