MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні розпочав мовлення «Перший громадський канал»

16.08.2007    джерело: www.unian.net

В Україні розпочав мовлення «Перший громадський канал», ініціатором створення якого виступив голова Держтелерадіо Едуард Прутник.

Як повідомляє «Німецька хвиля», програма складається поки лише зі щоденного інформаційного випуску. Раніше оголошувалося про наміри створення цього мовника під іншою назвою «Мегаканал».

До колективу телеканалу належить багато колишніх працівників «Інтеру», в тому числі його директор Людмила Король та ведуча інформаційної програми «Час країни» Світлана Леонтьєва.

Водночас, зазначає DW, за формою власності – це об’єднання державних обласних телерадіокомпаній, котрі «існували під дахом Держтелерадіо». Е.Прутник, не вдаючись у подробиці, каже, що про створення каналу в класичному розумінні не йдеться, але обіцяє якісний конкурентноздатний продукт.

Деякі експерти вважають, що ініціатори «Першого громадського» збираються піти не західноєвропейським шляхом, а стопами російського ОРТ.

Стосовно суспільного значення цього проекту телепродюсер Лаврентій Малазонія скептичний. За його словами, попри назву «громадський», каналові поки що далеко до справжнього громадського телебачення.

 

 Поділитися