MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Убивці 18-річної чеченки відмовили в достроковому звільненні

20.08.2007   

Суд міста Димитровграда Уляновської області 20 серпня на виїзному засіданні відмовив у задоволенні клопотання адміністрації колонії номер три про умовно-дострокове звільнення колишнього полковника Юрія Буданова.

Судове засідання проходило на території колонії номер три, де, починаючи з 2004 року, Юрій Буданов відбуває покарання за викрадення й убивство молодої чеченки Ельзи Кунгаєвої, скоєне ним улітку 2000 року.

Буданов був заарештований в 2000 році, а 25 липня 2003 року Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав його винним і присудив до десяти років позбавлення волі в колонії суворого режиму, позбавивши його також звання полковника, ордена Мужності й права займати певні посади протягом  трьох років.

У 2004 році Юрій Буданов двічі подавав прохання про помилування, що потім сам же відкликав. Крім того, 27 листопада 2006 року в суд було спрямовано перше клопотання про його умовно-дострокове звільнення, однак 26 січня 2007 року Димитровградський міський суд відмовив у його задоволенні

За матеріалами  Lenta.ru

 Поділитися