MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ГПУ зобов‘язала Кощинця усунути виявлені порушення законів

03.09.2007    джерело: www.maidan.org.ua
Генеральна прокуратура визнала розпорядження Департаменту з питань виконання покарань, яке суттєво обмежує доступ громадських організацій та журналістів до установ виконання покарань, незаконним

В травні 2007 року Голова Державного департаменту з питань виконання покарань видав незаконне розпорядження, яким доступ громадських організацій та журналістів до установ виконання покарань обмежувався кількома годинами на тиждень – тільки по суботах та неділях у суворо визначений час.
Таке обмеження доступу до установ суттєво ускладнило роботу із засудженими, яку ведуть громадські організації, звузило їх можливості по наданню правової, психологічної або іншої допомоги засудженим.
Відвідування установ по вихідним дням за графіком, встановленим Департаментом, зводило нанівець і без того вкрай невеликі можливості для громадського контролю установ виконання покарань.
Звернення до Департаменту, зокрема Голови «Донецького Меморіалу», з проханням скасувати незаконне розпорядження не дало результатів. Департамент обґрунтовував появу на світ свавільної вказівки п. Кощинця благими намірами впорядкувати доступ до установ пенітенціарної системи представників засобів масової інформації та громадських організацій, так як відвідування потребують додаткових заходів для забезпечення безпеки, що відволікає персонал від виконання безпосередніх обов’язків.
Тоді правозахисник Олександр Букалов звернувся до Генеральної прокуратури.
Вивчивши матеріали та вимоги Державного департаменту України з питань виконання покарань від 30.05.2007 № 3/4-2329 Кн щодо єдиного порядку відвідування представниками засобів масової інформації, громадських організацій та іншими особами установ виконання покарань, Генеральна прокуратура України встановила, що ця вимога є незаконною.
За результатами перевірки, Генеральна прокуратура України внесла вказівку Голові Державного департаменту з питань виконання покарань усунути виявлені порушення законів.

 Поділитися